Έτσι λέγεται το πίσω (ουραίο) μέρος ενός αυτοκινήτου ή άλλου οχήματος. Αντιθέτως, το μπροστινό μέρος, λέγεται και «μούρη».

Εκεί που έβαλα λίγο όπισθεν για να ξεπαρκάρω, βρήκε ο κώλος μου στον κάδο απορριμάτων και έτσι απέκτησα άλλη μια λακκούβα.

Alfa Spider 60κάτι - κώλος για φίλημα! (από Vrastaman, 19/07/10)Έλα με τον κώλο! (από MXΣ, 19/07/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Προληπτική ασυμμετροποντοδοσία.

#2
MXΣ

Φοβερό! Και συνήθως λέμε και το «ήρθε ο μαλάκας πατητός και με γάμησε» Και φυσικά λέμε και το «τσουγκρίζω» αντί για το «συγκρούομαι» ωσάν αυγό...

#3
allivegp

Ευχαριστώ τους δυο συνεργικούς ετροποντοδότες που βάλανε από ένα 5άρι. Το λήμμα είναι slanga pura και απορώ πως έλλειπε όταν έψαξα να το λινκάρω στον ορισμό για το κολλητήρι. Π.χ. ένας ξένος δεν θα μπορούσε να καταλάβει με την πρώτη ότι «κώλος» (ass) είναι στα ελληνικά και το πίσω μέρος του αυτ/του, και θα του φαινόταν (μάλλον) και αστείο.

#4
allivegp

ετεροποντοδότες

#5
vikar

[τί λέν μωρε αυτοί παλι για πόντους ρε π'στ'...] :-Ρ

Ωραίος ο αλίβ.

Ο κώλος σημαίνει γενικά το πίσω μέρος διάφορων πραγμάτων, όχι μόνο του αυτοκινήτου. Βρίσκω μάλιστα πολύ ενδιαφέρον οτι ενώ ο Κριαράς το πιάνει, καθώς και ο Τριαντά (δείτε στην Πύλη), ο Μπαμπινιώτης (βήτα έκδοση) ούτε το ακουμπάει (μιλάει μόνο για τον κώλο σε ρούχα). Τί διάολο;!... Είναι κλάσικ.

#6
GATZMAN

Ουραίος!

#7
MXΣ

(Εγώ στην κοσμάρα μου...) Κατά το τσούγκρισμα δε των αυγών μετά το Χριστός Ανέστη, έαν τις σπάσει το αυγό σου από την κορυφή συνήθως ακούγεται και το «γύρνα κώλο» δλδ να σου σπάσει και τον πάτο, λέμε τώρα ...

#8
Khan

Επίσης, φιλάω τον κώλο τινός, όταν έχω τσουγκρίσει ελαφρώς τον πίσω προφυλακτήρα του.

#9
allivegp

Επίσης, μπορείς να δώσεις «φιλάκι» με τον κώλο σου στη μούρη του (αν βρίσκεται πίσω σου και βάλεις όπισθεν).

#10
HODJAS

Έτσι. Στα φέρρυ φώναζαν οι παρκαδόροι ναύτες «έλα με τον κώλο, έλα, έλα, έλα Ω-ΠΑ»!

#11
Khan

ΜΧΣ σπεεεεεεεεεκ !

Allive, αυτό που περιγράφεις είναι πρωκτροπή για γλειφοκώλι (AR) ένα πράμα;