Έχει έννοια αντίθετη από αυτήν που δηλώνει, δηλαδή ο καλύτερος, ο γαμώ τα παιδιά, ξηγημένος τύπος, τρελός, έχει πολλές σημασίες.

Το χρησιμοποιούσαμε στον Πειραιά από τα μέσα του '90, μπορεί και πιο παλιά! Προσωπικά δεν το έχω ακούσει πουθενά εκτός απ' τον Πειραιά!!

  1. Τι έκανε ρε φιλε ο τύπος;; Ο χειρότερος να πούμε!!

  2. Πςςς ωραίο μαλλί ρε φίλε, είσαι ο χειρότερος μιλάμε!!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
vikar

Τη φράση την ακούω πολύ-πολύ συχνά και στη Θεσσαλονίκη.

Το λήμμα είναι άλλο ένα παράδειγμα, και απο τα πιό χαρακτηριστικά, για το φαινόμενο της αργκό που σκέφτομαι ώς αλλαγή προσήμου: η λέξη χρησιμοποιείται με την ακριβώς αντίθετη σημασία απο την τυπική. Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα το άσχημος (πολύ συχνά άσκημος).

Σχετικά λήμματα τα αλήτρα, ελεεινά, κυριολεκτικά, και σχετικά σχόλια στα λέει και μπροστά. Το λήμμα τό 'χω υπόψη εδώ και καιρό, και άν δεν με προλάβει άλλος θα το ανεβάσω το συντομότερο (καλύτερα δηλαδή να με προλάβει κανείς, γιατι το δικό μου «το συντομότερο» το ξέρουμε...).

Μιτσούνι, καλωσήρθες μεγάλε, αλλα ρε παιδί μου, τόσα θαυμαστικά ούτε στα μικιμάου να πούμε!... :-Ρ

#2
GATZMAN

!

#3
mitsouni

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#4
GATZMAN

amplifier of !

#5
AN21

Επίσης λέω ή κάνω τα χειρότερα! Αρκετά γνωστό.

#6
HODJAS

Αμερικανιά.
Στα αμερικάνικα, δημιουργείται αμφισημία, όταν π.χ. λές: This potato salad is bad! Δηλαδή είτε οτι η πατατοσαλάτα είναι και γαμώ, είτε οτι έχει χαλάσει...