Το αυτοκίνητο (κυρίως), η μοτοσυκλέτα, το παπάκι ή ακόμα και το κινητό που έχει κάποιος και το οποίο θα ήταν διατεθειμένος να πουλήσει όσο όσο αρκεί να απαλλαγεί απο τα προβλήματα που του έχει προκαλέσει το πέρασμα του χρόνου. Κάτι σαν σαράβαλο αλλά σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Σπανιότερα χρησιμοποιείται και για γκόμενες που απλά δεν βλέπονται.

- Ρε Μηνά γίνεται να πάμε με το δικό σου αυτοκίνητο απόψε; Βαριέμαι να οδηγήσω μέχρι το Λαγονήσι.
- Με το LADA το χρέπι ρε φίλε; Έχω σταματήσει να το παίρνω γιατί με άφησε δυο φορές και περίμενα μέσα στη νύχτα την ΕΛΠΑ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Επισκέπτης

Xrisimopieitai evrews kai gia PC :-)

#2
jesus

καλά, ποιος άμπαλος έθαψε το λήμμα;;λίγο έλεος με τση βαθμολογιώνε...

#3
iron

μήπως να ξανατεθεί το θέμα της βαθμολογίας λέω γω (που το υπερασπιζόμουν κάποτε);;; το λέω γιατί έχει γίνει ψυχαναγκασμός το να γράφουμε περίτεχνους ορισμούς και χιουμοριστικά λήμματα κι έτσι αδικούνται απλά και σταράτα κείμενα ή λέξεις. για να μην πω για τα παλιότερα, εννοώ όσα βάζαμε όταν ήμασταν πρωτάρηδες εδώ μέσα, που έχουν πάει άπατα (και ποιος θα κάτσει τώρα να επανεξετάσει 4000 λήμματα...)

#4
acg

Θα συμφωνησω ironick. Γι' αυτο ειναι επιτακτικη αναγκη να γινει αυτο το δημοσιο προχειρο, οπου ολοι οι χρηστες θα μπορουν να συνεισφερουν εν δυναμει λημματα. Ετσι οι ψυχαναγκασμενοι αυτης της γης θα συνεχισουν να γραφουν τα περιτεχνα και χιουμοριστικα και οι υπολοιποι θα εχουν τουλαχιστον τη δυνατοτητα να γραψουν καποια απλουστερα, χωρις αυτο να σημαινει οτι στο δημοσιο προχειρο δεν θα μπορουν να κατοικοεδρευουν και ακατεργαστα διαμαντια περιμενοντας να τ' ανακαλυψει ο σωστος σλανγκιαρης.

#5
jesus

συμφωνώ αναφανδόν με το δημόσιο πρόχειρο, αλλά καταθέτω την άποψή μου περί βαθμολογίας:
το να χώνει κάποιος ζερό κ ένα σε σωστούς ορισμούς ή/και σε λέξεις που υπάρχουν κ χρησιμοποιούνται (όπως το παρόν λήμμα) είναι απαράδεκτο κ δείχνει εμπάθεια. δεν απαιτώ να μου βάζουν 4 κ 5 αστέρια σε κάθε πίπα που γράφω, αλλά όταν κάποιος βάζει κάτω από το μισό πρέπει να έχει λόγο.
η προσωπική μου τακτική είναι να βαθμολογώ από τα μισά κ πάνω, εκτός κ το λήμμα ή/και ο ορισμός έχει φάταλ έρορ. το να μη σ'αρέσει κάτι ή να μην πηγαίνεις το στυλ κάποιου δεν είναι λόγος για να θάψεις τα 10 λεπτά που αφιέρωσε για να γράψει την πίπα του. δεν σε υποχρεώνει κανείς να το βαθμολογήσεις κ δεν υπάρχει λόγος αντικειμενικός να τον θάψεις (βάλε 3 κ 3).
δεν νομίζω να ασχολείται με το σάιτ κανείς σοβαρός για να βλέπει τα 5άστερα κ μόνον, αν κ δίνει ικανοποίηση όταν κάνεις κάτι κ βλέπεις ότι εγκρίνεται. απ΄την άλλη, είναι εκνευριστικό να βλέπεις να κατακρίνεται κάτι χωρίς λόγο, έστω κ αν είναι κάτι το μη σημαντικό όπως η βαθμολογία στο σλανγκ τζηάρ.
χώρια που μπορεί να αποθαρρυνθούν χρήστες, όπως ενδεχομένως ο Georje που έβαλε 2 λήμματα, θάφτηκαν αναιτιολόγητα, θεώρησε ότι δεν τον σηκώνει κ μας έγραψε.
αατα

#6
acg

Ελα ρε αφεντικο, καν' το το ρημαδι το ΔΠ. Δωσε στο λαο αυτο που ζηταει. Βγαλ' τον απο το τελμα. Κανε μια κινηση. Παρε πρωτοβουλια.

Ο λαός απαιτεί, ΔΠ στο σλανγκ να μπει!

#7
Ο ΑΛΛΟΣ

@ICXC: Γενικά συμφωνώ (έξι μήνες άφτερ!). Εκτός από ένα σημείο: «...δεν είναι λόγος για να θάψεις τα 10 λεπτά που αφιέρωσε για να γράψει την πίπα του». Δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έτσι. Άλλο χιούμορ, άλλο ανεύθυνος χαβαλές. Αν όντως κάποιος έχει αφιερώσει 10 λεπτά για να γράψει μια πίπα, τότε του αξίζει η χαμηλή βαθμολογία. Άλλοι εδώ μέσα έχουν κάνει σοβαρή, φιλότιμη και χρήσιμη δουλειά. ...Αν και καταλαβαίνω ότι μάλλον εννοείς «την προσπάθειά του, την ταπεινή του συνεισφορά». Έτσι μάλιστα. Αλλα δε συμφωνώ, εν ονόματι του χιούμορ, να ρίχνουμε το επίπεδο.

#8
jesus

στο κομμάτι «την προσπάθειά του, την ταπεινή του συνεισφορά» με πιάνεις κ αυτό εννοούσα.
ούτε κ γω συμφωνώ με το «εν ονόματι του χιούμορ, να ρίχνουμε το επίπεδο» (για να το ανεβάσω, σου περισσεύει κ ένα κόμμα εκεί:) ), αλλά δεν μου αρέσει η βαθμολογία ως εργαλείο, προτιμώ τα σχόλια.

#9
iron

ιδού και ντοκουμέντα λίγο προ της δημιουργίας του ΔΠ. ιστορικές μεγάλες στιγμές της στοάς μας.

#10
soulto

Υγιής λέει ο άνθρωπος που ξυπνάει 7 το πρωί. Άμα θέλει όμως 3-4 καφέδες και 1 πακέτο τσιγάρα για να συνέλθει, ως το μεσημέρι θα είναι χρέπι!

#11
soulto

Tελικά τα aprilia είναι όντως χρέπια. (εδώ)