Στην μπασκετική σλανγκ είναι η μπίλια της σφυρίχτρας του διαιτητή ή η ίδια η σφυρίχτρα και κατ' επέκταση η εύνοια της διαιτησίας προς την μια εκ των δυο ομάδων.

Συνεκδοχικά και ο ίδιος ο διαιτητής (βλ. παράδειγμα 2).

Τελευταία λέγεται και από τους «ποδοσφαιρικούς», αλλά σπανιότερα.

  1. Νταξ μωρέ, χάσαμε αλλά οι άλλοι πήρανε και το στραγάλι, αλλιώς δε χάναμε με την καμία.

  2. Αφού βλέπουν ότι ούτε το στραγάλι (που άφησε το μπαμπάκι και έπιασε το κονσερβοκούτι) δεν βάζει στον αγώνα την ομάδα τους που παραπαίει, ... (από ιστοσελίδα)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
ΠΡΩΤΕΥΣ

Δηλαδή, τι εννοείτε; Ότι οι μπασκετικοί προηγούνται των ποδοσφαιρικών ως προς τον πλούτο των όρων; Χαχα, ας γελάσω! Επειδή δεν έχουμε τα προαπαιτούμενα 5-6 μεταπτυχιακά για να μπορούμε να καταλάβουμε το μπάσκετ και το τι πρεσβεύει, δε σημαίνει ότι είμεθα χαζοί!

#2
vikar

Ειρωνεία εγώ δέν είδα μιά φορά, αλλα άμα μιλάμε για πεντέξι μεταπτυχιακά, μπορεί να ήτανε πολύ λεπτή για να την πιάσω εγώ... :-Ρ

Η αλήθεια είναι πάντως και χωρίς να ξέρω άν ο Πρωτέας όντως πειράχτηκε ή κάνει πλάκα οτι τα εισαγωγικά προϊδεάζουν για ειρωνικό ύφος. Θέλουν μέτρο τα εισαγωγικά. Ειδικά στο σάιτ αυτό, μπορούμε ευτυχώς να τ' αποφεύγουμε για αδόκιμους όρους, εκεί που σε μιά Καθημερινή ξερω 'γώ και καλά δέν μπορείς να τ' αποφύγεις. Το ποδοσφαιρικός δέν χρειάζεται εδώ εισαγωγικά.

#3
perkins

Ειρηνη αδερφια.
Αφ ενός φαίνεται να ξεκίνησε απο το μπασκετ η χρηση αυτου του όρου και αφεδύο, εισαγωγικα θα έβαζα και στον όρο μπασκετικοί, αν τον είχα χρησιμοποιήσει.
Μη γκρινιάζεις σαν το Θλιμμένο Μπούφο ρε Βικάριε . Μέτρο και μέτρο. Τα έβαλα για να δείξω το σλανγκισμό της λέξης. Ασε δε που είναι η πρώτη φορά που τα χρησιμοποιώ.
Καλη αντάμωση......

#4
Galadriel

Ο Θλιμμένος Μπούφος είναι υπαρκτό πρόσωπο ή ανεβάσιμη σλανγκιά; Ή απλά βρίζεις τον βίκα;

#5
patsis

#6
perkins

xa xa έχω ακόμα μερικα τεύχη Κάπταιν Μάρκ.

#7
ΠΡΩΤΕΥΣ

πλάκα κάνω (και τι πλάκα,ε ;)! σιγά μην φέρουμε τέτοια κολλήματα! ειδάλλως δεν θα' μασταν εδώ...

#8
perkins

#9
ΠΡΩΤΕΥΣ

πάντως, επειδή έπαιζα μπάσκετ πιτσιρίκος και ένεκα άλλων λόγων σταμάτησα ψιλονωρίς, ομολογώ ότι , παρακολουθώντας φίλους 30άρηδες που ακόμη ασχολούνται με μικρές ομάδες -ειν' το χόμπιτ' τ'ς- λένε πράματα που δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω...
ίσως επειδή εξελίσσεται; ίσως επειδή δεν είχα την τύχη να εμβαθύνω; χου κέρς;