Υπάρχουν δυο μεγάλες φυλές πουροφίλ:

  • Οι λάτρες των πούρων, οι πουρόκαυλοι. Αντιδάνειο του γαλλικού purophile. Οι πουροφίλ συχνά διακατέχονται από απίστευτες νευρώσεις και σπασαρχιδισμούς ως προς το τελετουργικό της απόλαυσης ενός πούρου. Για παράδειγμα, δεν καπνίζουν όταν φυσάει νοτιάς επειδή η υγρασία και καλά δεν επιτρέπει το απαραίτητο στέγνωμα του πούρου μόλις αυτό βγει από τον υγραντήρα. Και φυσικά σε θεωρούν επιεικώς ιερόσυλο εάν σε δουν να το κάνεις.
  • Ψευδογαλλισμός για τους λάτρες των πουρό. Οι πουροφίλ θεωρούν τα μιλφέιγ πολύ πρώιμα για το γούστο τους. Πρόκειται για τους κάργα πουρόκαυλους για σαφρακιασμένα τζιλφ και πάνω.

- And a woman is only a woman, but a good cigar is a smoke.
(Rudyard Kipling)

- Τα νέα πούρα, τα ψιλόλιγνα Trinidad Fundadores, έγιναν πολύ γρήγορα το αντικείμενο του πόθου πολλών συλλεκτών και φανατικών πουροφίλ...
(εδώ)

- Παραμένει γοητευτική στα 67 της η Catherine Deneuve…
- Είσαι παιδέρας! Έχεις δει πως κρατιέται η Lauren Bacall στα 86 της; Σκέτη αμαρτία!
- Τελέρε ανώμαλε! Επλίζω εκτός από πουροφίλ να είσαι και ουροφίλ, γιατί σ' αυτή την ηλικία οι γιαγιάδες έχουν ακράτεια…

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Υπάρχουν, ας μοι επιτραπέι το λολοπαίγνιο, πουριστές πουροφίλ που είναι και πουροφίλ. Αναφέρομαι στους πουρόκαυλους εκείνους που αρνούνται να καπνίσουν πρώιμα ή πράσινα πούρα, όσα δηλαδή δεν έχουν σιτευτεί σε υγραντήρα από ισπανικό κέδρο σε υγρασία 70% για τουλάστιχον πέντε έτη.

#2
Khan

Δεν θα μπορούσε να σημαίνει και το προφίλ ενός πουρό;

#3
perkins

π......Ουροφίλ.

#4
Khan