Τζέφρι αποκαλούν ειρωνικά τον Γιώργο Παπανδρέου πολλοί Ελληνάρες πολιτικοί του αντίπαλοι. Περνούν έτσι το υποβολιμαίο μήνυμα ότι δεν είναι βέρος Έλληνας αλλά, στην καλύτερη περίπτωση, αμερικανάκι.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα αρχεία της πολιτείας Minnesota (βλ. μύδι 1), ο Γιωργάκης πολιτογραφήθηκε ως George Jeffrey Papandreou το 1952. Σύμφωνα δε με εξακριβωμένες πληροφορίες, όταν το πληροφορήθηκε ο επονομαζόμενος και «γέρος της δημοκρατίας» παππούς του, χτύπησε οργισμένος την γροθιά του στο γραφείο εξαπολύοντας μύδρους κατά του Andreas: «τι Τζέφρι και μαλακίες, να βαπτιστεί Γεώργιος τώρα!»

Και έτσι, ο μικρός Τζέφρι βαφτίστηκε Γ.Α.Π. στα 7 του.

- (σ)τις προετοιμασίες της οικογένειας του Α. Παπανδρέου για τη μετεγκατάστασή της στην Ελλάδα το 1960 αναφέρεται ότι ήδη από το 1959, με πρωτοβουλία του παππού τους Γεωργίου Παπανδρέου, τα τέσσερα παιδιά είχαν βαπτισθεί ορθόδοξοι χριστιανοί: «Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι, πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του» γράφει ο Γ. Λακόπουλος. Τον Γιώργο λοιπόν τον έλεγαν Τζέφρι προτού γίνει Γιώργος...
(Το ΒΗΜΑ)

- Τζέφρι Παπανδρέου, 2009: «Το ΔΝΤ δεν φέρνει αποτελέσματα»!
(εδώ)

- Ο ΤΖΕΦΡΥ ΞΗΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!
(...προς τα δεξιά)

- ΤΑ…ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ...
(...λίγο πιο αριστερά από τον Καλιγούλα)

- Ce fou de Papandréou nous sort son référendum. C’est parce qu’il est dépressif, ça sert à rien de lui taper dessus. Il est déjà à terre. Knockout!
(Sarko, ici)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Update: Βλ. Μύδι 1. Στο Σλανγκρρρρρ κάνουμε ρεπορτάζ!

#2
Khan

Τελικά είναι ο JAP που κυβερνά την ψωροτζέφραινα

#3
Vrastaman

Εχεχε! Να κι άλλο ένα κοινό που έχει με τον Obama: embarrassing «μεσαίο» όνομα!

[img]http://www.fuckyouobama.com/home/wp-content/uploads/2009/07/barack-hussein-obama.jpg[/img]

#4
Khan

Δεν κάνουν μια ανταλλαγή; Το Γιώργος Χουσείν Παπανδρέου θά κανε τις πασοκομούνες να χύσουν καρδάρες το μουνόγαλα όπως και το Μπάρακ Τζέφρι Ομπάμα τις Σάρες

#5
Vrastaman

Τελικά είναι παγκόσμιο φαινόμενο να διατυμπανίζεται κάθε τι το αλλοδαπό και μη οικείο στα ονόματα δημοσίων προσώπων, κάνοντας έτσι εύκολη και φτηνή έκκληση στην ξενοφοβία των μαζώνε. Ονόματα που καμιά φορά - αλλά όχι πάντα - τα ίδια τα δημόσια άτομα έχουν θάψει ώστε να αποφύγουν το πολιτικό κόστος και την ρατσιστική καζούρα.

Στην Αμερική οι αντίπαλοι του Obama Χουσσείν τον ανεβάζουν, Χουσσείν τον κατεβάζουν.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα πέραν από το «αμερικανάκι» Τζέφρι. Τυχαία παραδείγματα: Ο Σημίτης«στιγματίζεται» Αβούρης, ο Βενιζέλος Μπενί Ζελόν, Ο Αντρέας Παπανδρέου, Μινέϊκο, η γενέτειρα του Καραμάν Αλή, Κιούπκιοϊ, και φυσικά ο τέως, Γλίκσμπουργκ.

Υπάρχουν κι άλλες πολλές περιπτώσεις.

#6
Galadriel

Για κάποιον απίστευτο λόγο αυτό με χάλασε. Μάλλον αυτό το «and still they're spending and lending», αυτό το they... μας συχαίνονται.