Και κατόπιν γαϊδουραγκάθειας αιτήσεως, παραθέτω τα κάτωθι:

Υπήρχαν παλαιά οι ραδιοπειρατές των μεσαίων κυμάτων MW που μεταλλάχτηκαν σε ραδιοπειρατές των FM. Με τα χρόνια τα FM γέμισαν σήματα και διάφορα ευτράπελα και χαζά και οι ραδιοπειρατές ξανά μανά κατέβηκαν στα μεσαία κύματα, εξ ου και το MW mediun wave, μεσαία κύματα και συχνότητα 530 khz to 1650 khz. Τελευταία δε, στην Αμερική δόθηκε μέχρι 1710khz.

Μη θέλοντας να ενοχλούν μερικοί με την κακοτεχνία τους φτιάχνοντάς πομπούς με ισχύ πάνω από 1000 βατάκια ραδιοσυχνότητας, άρχισαν να εκπέμπουν από 1650 μέχρι 1740 khz
(εκτός συχνότητας που ακούει ο κόσμος).

Κυρίως κάνουν ομιλίες μεταξύ τους, ενίοτε βρίζονται ταπώνει ο ένας τον άλλο με ισχυρότερο σήμα από τον πρώτο και ούτω καθεξής, δηλαδή ο κιλοβάτωρας (kilo = 1000 watt) ανοίγει στην ίδια συχνότητά και κατά την λειτουργία του άλλου με μηχάνημα 50 watt τον ταπώνει και αναφωνεί «φάε μια τάπα ρε μαλάκα!»

Βέβαια, αυτός με τα 50 βατάκια δεν ακούει τίποτα, μιας και εκπέμπει εκείνη την ώρα, αλλά οι άλλοι που την ακούν την τάπα χαμογελούν χαιρέκακα.

Αν έχετε κανά παλιό ραδιοφωνάκι που να πιάνει μεσαία στείλτε τό μου να σας το κάνω να ακούει τους πειρατάς. Αλλέως πως, αγοράστε έναν πομποδέκτη βραχέων να τους μιλάτε κιόλας.

Μερικά από τα διάφορα:

  • κιλοβάτωρας
  • μινιβάτωρας (ειρωνικά ο χαμηλός σταθμός)
  • τάπα (βλέπε ανωτέρω)
  • 13άρια (μηχάνημα με λάμπες 813)
  • χαροπάλης

Φάε μια τάπα ρε χαροπάλη που με 50 βατάκια πας να μας την βγεις, εμάς τους κιλοβατώρες, παλιοψάρακα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
perkins

α μπράβο, καταλάβαμε ;-)

#2
rogerio aparecidos romeiro

ωραιος ορισμος και διδακτικος

#3
ο αυτοκτονημενος

κανω και ιδιετερα σε θεματα ορθογραφειας

#4
rogerio aparecidos romeiro

χα χα καλο

#5
ο αυτοκτονημενος

(<: