Συνεκδοχικά, το στέλεχος θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως όποιος κουτόφραγκος έρχεται στην Ελλάδα για να κάνει επιθεωρήσεις και υποδείξεις. Υπάρχουν βέβαια και οι εγχώριοι βρυξελλιώτες, δηλαδή οι πολιτικοί που έχουν ευρωκεντρική ιδεολογία, προσανατολισμό και πρώκταγμα.

Οι βρυξελλιώτες συναντώνται ενίοτε στην πάγια φράση βρυξελλιώτες και δουνουτάδες. Πρόκειται για δύο αλληλοπεριχωρούμενες και αλληλεπικαλυπτόμενες οντότητες, πλην αρκούδως διακριτές, πώς λέμε κλέφτες κι αρματολοί, ή Γραμματείς και Φαρισαίοι, ένα πράμα; Ήτοι ο βρυξελλιώτης μπορεί να είναι σπασαρχίδης και κουτόφραγκος, πλην συνδέεται με μια ευρύτερη ευρωπαϊκή ιδεολογία ή σεβασμό προς τον ευρωπαϊκό θεσμικό πολιτισμό (λέμε τώρα), έχει ένα βύζιον βρε αδερφέ, ενώ ο δουνουτάς είναι αμερικανάκι κι ακόμη περισσότερο ξευτίλας.

  1. Moυ τη δίνει που έμαθα πόσα ξόδεψε ο Βρυξελλιώτης Όλι Ρεν και οι παρατρεχάμενοί του για ένα μόνο γεύμα. Λοιπόν... Όταν μας επισκέφθηκε πήγε με μια συνοδεία 20 ατόμων σε γνωστό εστιατόριο των Αθηνών. Εκεί ξόδεψαν σε φαγητό ούτε 1, ούτε 2, ούτε 3.000 ευρώ. Μαθαίνω ότι έκαναν λογαριασμό 19.000 έουρος!!!! Μου τη δίνει που αυτοί οι κύριοι δήλωσαν προ μηνός ότι μπορούμε να ζήσουμε με 700 ευρώ. (από φοράδα)

  2. Η λύση είναι μία: Υπουργός Οικονομίας Βρυξελλιώτης και όχι κολονακιώτης. (εδώ)

  3. Παπαρολοζί στην παπαρολοζί, πέρασαν τα χρόνια και τώρα με το άλλοθι βρυξελλών κάνουν όλοι «πα-πα-πα» και το τουρλού σιγοβράζει. Ε, ναι λοιπόν είμαι βρυξελλιώτης! Καλά κάνουν.΄Αμα θες δημόσιο αγάπη μου να δουλέψεις όσο και το μουλάρι ο άντρας! Άμα δε σ’ αρέσει να πα να βρεις εργασία στον ιδιωτικό στίβο! (εδώ).

  4. Ο βουλευτής του Κιλκίς, γνωστός εκείνη την περίοδο ως «ο Βρυξελλιώτης», με τις πολλές φιλοδοξίες είχε εγκαίρως τοποθετηθεί στο πλευρό του Γιώργο Σουφλιά και μπαινόβγαινε στο στρατηγείο του στην οδό Βεντήρη. (Από τα Νέα).

  5. Διότι Θράκα όσο βρυξελλιώτης είναι ο παπακωνσταντίνου άλλο τόσο και περισσότερο είναι τα γαλάζια στελέχη. (Αντινέα).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Vrastaman

Μείον ένα από το πρό-χοιρο μου!

Άσχετο, αλλά έχω ακούσει και το «βρυξελλάκια» αναφορικά με τα λαχανάκια Βρυξελλών.

#2
Khan

Πολύ χαίρομαι! Εγώ το χρησιμοποιώ, αλλά δεν το είχα ακούσει από αλλού.

#3
poniroskylo

Προ κρίσης, η λέξη αναφερόταν γενικά στον Έλληνα υπάλληλο της Κομισιόν κλπ που εργάζεται στις Βρυξέλλες.

#4
jesus

(γκατζ, κατέβασα ένα βίδεό σου που δεν λειτουργούσε το λινκ, αν θες ξαναβάλ' το)

#5
GATZMAN

Το ξαναπροσπάθησα, αλλά... Το λίνκ πάντως είναι αυτό

#6
jesus

ας προσπαθήσει κ κάποιος άλλος, μήπως τρώει κόλλημα εδώ, αλλιώς το αφήνουμε στο σχόλιο

#7
jesus

να το κρατήσουμε ως μήδι από πάτσι κ να σβήσω τα σχόλια;

#8
patsis

Καλά μιλάμε, ήξερα ότι είμαι υπερτεράστιος αλλά τώρα επιβεβαιώθηκα: χωρίς να βλέπω youtube έκανα τα κουμάντα μου και τώρα μπορείτε να απολαύσετε ό,τι τελοσπάντων δείχνει αυτό.

Δέχομαι συλλαλητήρια.

#9
patsis

... και από συναλητήριους.

#10
Galadriel

Είσαι και ο κρότος.

#11
HODJAS

Είσαι υπέρογκος.

#12
GATZMAN

!!!