Άντρας που αυνανίζεται, μαλάκας.

Ως βρισιά, χρησιμοποιείται ως πολιτικά ορθή και πιο ειρωνική εκδοχή του μαλάκας, πολύ συχνά σε προεφηβικές και εφηβικές ηλικίες.

Αγαπημένο μάθημα του μικρού Αποστόλη στο σχολείο ήταν η μυθολογία. Από τότε που έμαθε για τον Προκρούστη, του μπήκε η ιδέα και σούφρωνε τα μολύβια των συμμαθητριών του.

Πήγαινε μετά στο σπίτι του, καθόταν στο γραφείο του, μα αντί να διαβάζει, έβγαζε τα κλεμμένα μολύβια απο τη σάκα, τα μύριζε και κατόπιν τα μετρούσε με το πουλί του. Αν ήτανε μικρότερα, τα πετούσε στα σκουπίδια –έτσι κι' αλλιώς, τόσο μικρά για γράψιμο δέν κάναν πια. Αν ήταν μεγαλύτερα, τον έπαιζε να μεγαλώσει κι' αν πάλι δεν του έφτανε, βαλνόταν να τα ξύνει. Σχεδόν πάντα συνέβαινε το δεύτερο.

Τον μικρό Αποστόλη δεν θα τον έλεγες επιμελή μαθητή. Θα τον έλεγες μάλλον κλέφτη ή φετιχιστή, και μικροτσούτσουνο. Και σίγουρα, θα τον έλεγες μεγάλο πεοκρούστη.

Στο 0:39. (από vikar, 20/08/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Καλά, πόσα πάρα πολλά λεφτά κάνει το παράδειγμα; Τώρα το είδα πρώτη φορά.

Έχω απορίες. Τι μύριζαν τα μολύβια; Τι έκαναν οι συμμαθήτριες με τα μολύβια τους πριν τους τα κλέψει ο μικρός Αποστόλης; Πόσων χρονών ήταν ο μικρός Αποστόλης; Και, είναι εξακριβωμένο ότι τον έλεγαν Αποστόλη;

#2
vikar

Φίλε πονηρόσκυλε, το μόνο βέβαιο είναι ακριβώς οτι τον λέγαν Αποστόλη. :-) Μία μή επιβεβαιωμένη πληροφορία που είχαμε επιπλέον, είναι οτι τελευταίως, ο (μικρός;) Αποστόλης επιχειρεί να σταδιοδρομήσει ώς μοντέλο στη ρουμανία.

Τις λοιπές σου απορίες, ιδιαίτερα τις σχετικές με τα μολύβια όσο ήταν ακόμη στην κατοχή των συμμαθητριών, τις συμμερίζομαι.