Σεξουαλικές σημασίες του τρώω:

  1. Όταν έχει ως αντικείμενο τον ερωμένο/η σημαίνει γαμώ. Ακριβέστερα σημαίνει το γαμήσι ως ένα κατακτητικό (ή και εξουσιαστικό) επίτευγμα ύστερα από δυσκολία ή, τουλάχιστον, μεγάλο πόθο. Γενικά, υπάρχει μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ κανιβαλισμού και σεξ, καθώς το σεξ διατηρεί αενάως κανιβαλιστικά στοιχεία, ενώ αντιστρόφως και η πράξη της τροφοληψίας είναι αρκούντως λιμπιντιάρικη. Πάντως η γενική σεξουαλική σημασία του τρώω μάλλον σημαίνει το επίτευγμα, σαν ένα γαμήσι που μετά γράφεις το όνομα της γκόμενας στο καρνέ σου, για να βελτιωθεί το τσιβί σου ένα πράμα. Ή για τους μη νάρκισσους, μια απόλυτη συγχυτική ταύτιση με το αντικείμενο του πόθου, που αναιρεί κάθε ετερότητα. Κατά μια έννοια το φάγωμα είναι το ιδανικό του σεξ, η απόλυτη ένωση/ κατάκτηση, όμως για πολλούς η ομορφιά του σεξ έγκειται ακριβώς στο ότι έχει μεγαλύτερη διατήρηση ετερότητας και μη κατάκτηση από ό,τι το φάγωμα.

  2. Ως σημαντική υποπερίπτωση του προηγουμένου το τρώω τον κώλο/κωλαράκι /κωλαρίνι/ σουφρέτο κ.τ.ό., όπου καταφέρνεις να πάρεις ως έπαθλο την δυσκολότερη οπή ύστερα από την σχετική προσμονή, προσδοκία. Σχετικό και το του τρώω το κουλούρι.

  3. Μερικά κλικ πιο κυριολεκτικά σημαίνει την αιδοιολειχία ή την πρωκτολειχία (ροδέλα). Για την αιδοιολειχία μπορεί να ειπωθεί και για να δηλώσει τον υπερβάλλοντα ζήλο ενός μουνάκια, που συμπεριφέρεται στο μουνί λες και είναι κάποιο καλό γεύμα, και παράγει υπερβολικούς ήχους, γενικά είναι κάπως λιμασμένος. Για την πρωκτολειχία, μπορεί να ειπωθεί και για να επιτείνει την ηδονjική αηδία ή την αυταπάρνηση του γλείφοντος που δεν ορρωδεί μπροστά στο ενδεχόμενο να τσιμπήσει κανά μεζέ.

  4. Όταν αντικείμενο είναι, ρωτήστε με, ρωτήστε με... - Ποιος; Αυτός! 1-0! Τότε απλά σημαίνει ότι κάποιος εγκυβώτισε τον πέοντα, ως άλλη αμοιβάδα την τροφή της.

  1. α. - Το βλέπεις αυτό το γκομενάκι που κάθεται σταυροπόδι. Το έχω φάει...

β. - Κομμένο σε βλέπω... Τι έγινε; Γαμήσαμε, γαμήσαμε;
- Άσε έφαγα ένα γκομενάκι μούρλια...

  1. Ύστερα από τόσους μήνες που με είχε στο περίμενε, τελικά χτες της έφαγα και το κωλαράκι.

3.α. Σλουρπ, σλουρπ...
- Ααα, ουυου, σιγά βρε Μήτσο, στο La Pasteria βρίσκεσαι;
(σ.ς. ο Μήτσος έτρωγε το μουνί της Λίτσας).

β. Μετά σηκώθηκε. ήρθε μου σήκωσε τα πόδια και άρχισε σαν τρελός να τρώει το κωλαράκι μου
-Τι κωλαράκι ωραίο έιναι αυτό. Μη σε νοιάζει και θα το περιποιηθώ οπως πρέπει
Μου έγλυφε τα κωλομάγουλα κσαι την τρυπούλα μου. Με σάλιοσε για τα καλά. Τότε νιώθω το ΄δακτυλο του να μπάινει αργά μέσα μου. Τι κάβλα!!!
(Από το GayWorld).

  1. Τοτός: Κυρία, κυρία, τρώγονται οι λάμπες;
    Δασκάλα: Όχι, Τοτέ, τι σε κάνει να το λες αυτό;
    Τ.: Γιατί χτες άκουσα τον μπαμπά μου να λέει στην μαμά «σβήσε την λάμπα κι έλα να την φας».

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

όταν έμαθα ότι το γλυφομούνι λέγεται στα αγγλικά eating out μου φάνηκε πολύ μπρουτάλ. Βέβαια κάνει και αριστουργηματικά αηδιαστικό λογοπαίγνιο με το «τρώω έξω» (δηλ. σε εστιατόριο, όχι σπίτι).

#2
jesus

για το τρώω έξω βλ εδώ.

στα γαλλικά λέγεται bouffer la chatte, κ σημαίνει ακριβώς το ίδιο.

#3
Khan

Τα phrasal verbs που δεν μας έμαθαν στο φροντιστήριο...

#4
poniroskylo

Αναρωτιέμαι αν το 4. είναι απλώς ο πρόλογος για ένα άλλο λήμμα που είναι, βέβαια, το λήμμα τον τρώω, την τρώω όπου εννοείται ότι τρώω τον πούτσο/την πούτσα και σημαίνει με γαμάνε, γαμιέμαι (από μουνί, από κώλο) - δεν αναφέρεται, δηλαδή, ούτε κανιβαλισμό, ούτε σε στοματικό σεξ, ούτε, μεταφορικά, σε μεγάλο ζόρι.

Κάποιες σχετικές μεταφορικές εκφράσεις τις έχουμε καταγράψει, π.χ.

  • τρώω πούτσα
  • δέκα τρώω έναν μετράω
  • τρώω ψωλιά

    Αλλά, στο κλασικό τον τρώω = γαμιέμαι έχω βρεί μόνο μια ευθεία αναφορά από ironick (06/02/08) σε έναν από τους άλλους ορισμούς του τρώω, όπου υπάρχει ένα εξαιρετικό παράδειγμα - Χθες τον έφαγα και το 'φχαριστήθηκα. Τρεις μήνες είχα να γαμηθώ! - αλλά όχι κάτι περαιτέρω. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα κενό που πρέπει να συμπληρωθεί και προσφέρει πεδίον δόξης λαμπρόν - εγώ το αναφέρω αλλά δεν τόχω.

Ή, για να το πω αλλιώς, το 4. ναι μεν καλύπτεται από το γενικό Σεξουαλικές σημασίες του τρώω που λέει πάνω-πάνω το λήμμα αλλά είναι και διαφορετικό διότι στις άλλες τρεις σημασίες το σημαινόμενο είναι ότι ενεργώ ενώ στο 4. ότι υφίσταμαι - με την καλή έννοια, εννοείται.

#5
Khan

Ασφαλώς, η πρώτη μου σκέψη ήταν να βάλω 1.α.β.γ. ενεργητικές σημασίες και 2. παθητικές.
Αλλά φοβήθηκα ότι θα με απο(σο)δομούσε κανάς ποστίλας που δεν πιστεύει στο δίπολο ενεργητικό-παθητικό. Έτσι επέμεινα στο συντακτικό αντικείμενο αντί για την εννοιολογική διάκριση ενεργητικό-παθητικό. Εξάλλου, με είχε καλύψει η Ιρονίκ στο 4. Αν θέλει όμως να προσπαθήσει κάποιος άλλος την τύχη του, σόου μπή ιτ.