Εκτός από «αλιεύω» κυριολεκτικά και μεταφορικά, για αυτοκίνητο σημαίνει ότι αυτό «τραβάει» από την μία μεριά εξαιτίας φθαρμένων ελαστικών ή αναρτήσεων ή, σπανιότερα, κακών ρυθμίσεων μετά από παρέμβαση στα μηχανολογικά ή οδήγησής του στα όρια. Αυτό, βέβαια, φέρνει και τρέμουλο στο τιμόνι και την καμπίνα και γενική αστάθεια στον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Μοιάζει με το νευρικό τράβηγμα της πετονιάς από το ψάρι που μόλις πιάστηκε ή από τα χέρια του ψαρά (στην καθετή) που θέλει να παρασύρει το ψάρι ώστε να τσιμπήσει.

Διαβάστε και για το torque steering. Δείτε και τον τζόγο.

  1. Από εδώ:

ΤΟ Ζ3 ειναι δυσκολο αμαξι! (ειδικα το facelift που εχει μεγαλυτερο αξονα πισω) αν δεν γινει κατι σωστα το αμαξι ψαρευει, και δεν φρεναρει σωστα.

  1. Από εδώ:

Τελικά να μην πολυλογώ το αυτοκίνητο πάει χαλιά στον δρόμο δηλαδή ψαρεύει και στις ταχύτητες 140 και άνω ελαφραίνει πολύ το τιμόνι και δεν είναι και ευθύβολο σε σημείο που μερικές φορές με τρομάζει. Μήπως ξέρει κανείς σας τις σωστές γωνιές στο 307 5θ 1.6-2003 μοντέλο για μια καλή και σταθερή ευθυγράμμιση;

  1. Από εδώ:

RX8 από ροπές …….άστα , αν σου ξέφευγε καμμία στροφή με λάθος σχέση ( κάτω από 7000 στροφές) έψαχνες το πιο μαλακό χωράφι για να βγείς. Και πάνω από το 200 πάλευες με το τιμόνι γιατί το αυτοκίνητο ψαρεύει ενοχλητικά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Khan

Μπράβο! Σούπερ έκφραση!

#2
salina

ερώτηξης: το «πάει χαλιά στον δρόμο» στο 2ο παράδειγμα είναι τυπογραφικό ή έκφραση (που δεν την ξέρουμε και πρέπει να την μάθουμε)

#3
PUNKELISD

Για «χάλια» πήγαινε νομίζω γιατί καθόσον ξέρω το «πάει χαλιά» δεν υφίσταται.

π.χ.:
Εδώ θα βρείτε μαύρα χαλιά.
< caps lock >
ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ

#4
salina

Ετσι πιστεύω κι εγώ Νίκο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τους γκαζοφονιάδες :-)