Τι να πει κανείς μετά το αδερφικό διαγαλαξιακό «φιλούρες» που τα περικλείει όλα, ή σχεδόν... Το λήμμα εισηγήθηκε στο ΔΠ ο Χαν, που του το θύμισε η Iron, που μάλλον το 'χει συνδέσει με μένα κλπ, σο δεν θα το αφήσω αυτό το κενό, θα το συμπληρώσω ως οφείλω.

Μουάτς είναι ήχος φιλιού. Χαριτωμενιά που φέρνει σε ήχο μικυμάου που λέει και ο λημματοδότης. Όπως και το ματς και το μουτς, είναι η γραπτή έκφραση αυτού του φιλιού... του σκαστού που λέμε, χωρίς πολλά σάλια, γλυψίματα και αηδίες, μουάτς στο μαγουλάκι, στο χειλάκι, όπου να 'ναι, επιφανειακό και παιχνιδιάρικο. Εμπεριέχει ένταση και σβουριχτότητα, εν αντιθέσει με το ήσυχο μάκια, που εκφράζει το απαλό και βελούδινο άγγιγμα των χειλιών στην επιφάνεια προς φίληση.

Αναφορές γούγλε γούγλε: μουάτς (3.260), μουατς (μήπως εννοείτε μουτς - 4.410), mouats (από Ελλάδα - 2.370). Συμπέρασμα: ο κόσμος στο νετ φιλάει και φιλιέται και χρειάζεται λήμματα για να καλύψουν αυτή του την ανάγκη.

spirit69: ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ !!!!! Μουάτς μουτς !!!! Μάκια μάκια αστεράκι μου !!!! ***

Cleopatra είπε... Zouzouna mou....Megalwnei to koritsaki sas!Dwstis ena filaki mouats!

maggie[...]: poli oreo tragoudaki mairoula mou!!! na ste panta eutixismenoi giati sas aksizei!!! mouats! Mairy [...]: maggoulina eisai mia glukaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! na sai kala k esu zouzounaaaaaaa!!!!!!! mouats mouats mouats

(από electron, 30/11/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Και είναι το κυρίως φιλί της επιβράβευσης, νο;