1. Το λουρί που φοράνε οι «φιλόζωοι» στο λαιμό των σκυλιών τους για να τα ελέγχουν, προκαλώντας τους πονόλαιμο και παροδική υποξεία όταν τα τραβούν από την αλυσίδα. Ενίοτε το λουρί αυτό εσωτερικά φέρει καρφιά και τραυματίζει σοβαρά το ζώο (δυστυχώς όχι το δίποδο).

  2. Το λαστιχάκι που βρίσκεται μέσα στο κουτί του φίλτρου αέρα των κινητήρων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, με σκοπό να καθορίζει κατά κάποιο τρόπο την ποσότητα εισαγωγής αέρα και κατά συνέπεια την περιεκτικότητά του προς καύση μείγματος.

  1. Γερμανική έρευνα απέδειξε ότι 46 στους 50 σκύλους που φορούσαν πνίχτη είχαν τραυματιστεί στο λαιμό, στην τραχεία ή στην πλάτη, ενώ 35 στους 50 θα υπέφεραν για όλη τους τη ζωή από χρόνιες τραχείτιδες, αναπνευστικά προβλήματα και άλλα σοβαρά θέματα υγείας.

Αναφερόμενοι σε παλιές και «απαρχαιωμένες» μεθόδους εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στη χρήση του πνίχτη, η πλειονότητα των ειδικών του χώρου (εκπαιδευτές, κτηνίατροι, εκτροφείς) τονίζουν ομόφωνα ότι πρόκειται για τη χειρότερη μέθοδο εκπαίδευσης που θα μπορούσε να υπάρχει. Ο πνίχτης δεν είναι παρά ένα εργαλείο τιμωρίας και βασανισμού των ζώων και αποδεικνύει μόνο την αδυναμία των εκπαιδευτών να διδάξουν και να επικοινωνήσουν με τους σκύλους.

...από ιστότοπο.

2..α. ο πνιχτης παντως δεν ειναι ουτε το ενα σωληνακι ουτε το αλλο.ο πνιχτης ειναι αυτη η λαστιχενια εισοδος του αερα στο φιλτροκουτι, μην πας να το βγαλεις γιατι μετα δεν θα θα μπερδευτει το ιντζεκτιον επειδη δεν θα ρεει γραμικα και ομοιομορφα ο αερας μεσα στο φιλτροκουτι....

β. Εχεις τσεκαρει μεσα στο φιλτροκουτι ενα σωληνα 1 εκατοστο διαμετρο περιπου , αυτο νομιζω λεγεται πνίχτης (οχι μοντελοπνιχτης! :D ), και αυτο ειναι που ρυθμιζει κατα ενα μεγαλο ποσσοστο την εισροη αερα στο φιλτροκουτι σου.

....από μοτοφόρουμς...

(από perkins, 01/12/10)(από perkins, 01/12/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία