Στο ίδιο νοηματικό πλαίσιο με τον υφιστάμενο ορισμό, κροκοδειλάκια είναι οι απολήξεις καλωδίων με δαγκάνες που τους επιτρέπουν να γαντζώνονται σε πόλους μπαταρίας, σε άλλα καλώδια κλπ.

Κροκοδειλάκια, έτσι σκέτα, είναι ειδικά τα καλώδια με τέτοιες απολήξεις που χρησιμοποιούνται για να πάρουμε ρεύμα από άλλο αυτοκίνητο, αν έχει μείνει το δικό μας από μπαταρία.

Αυτονόητη η προέλευση από τις δαγκάνες του κροκόδειλου.

  1. Από εδώ:

Χρειάστηκε να βγάλω τους πόλους της μπαταρίας για check-up της μπαταρίας και μάλλον επειδή έβαλα πρώτα τον αρνητικό πόλο(-) κ μετά τον θετικό(+),μου ξανακλείδωσε το κοντέρ στα 999999. Αυτό το φαινόμενο είναι ΑΙΣΧΟΣ! Δεν γίνεται με το παραμικρό να κλειδώνει το κοντέρ. Το ίδιο έπαθα τις προάλλες με την μπαταρία που με άφησε κ επίσης απ' ό,τι έμαθα μπορεί να συμβεί με δανεισμό από άλλο όχημα (κροκοδειλάκια) κ τώρα βγάζοντας απλά τους πόλους!

  1. Από εδώ:

Οπότε αν δεν σκάσω τα 70 ευρώ για να κάνω αυτήν την μετατροπούλα, δεν πρόκειται να μπορέσω να φορτίσω την μπαταρία χωρίς να την βγάλω, σωστά; Αφού η μπαταρία χρειάζεται οπωσδήποτε βγάλσιμο στην περίπτωσή μου, τότε απλά αγοράζω τον φορτιστή, βγάζω την μπαταρία, την συνδέω στο φορτιστή με τα κροκοδειλάκια και τελείωσα, έτσι;

  1. Απόσπασμα εμπορικού καταλόγου από εδώ - τα καλώδια δεν αφορούν μπαταρίες αυτοκινήτου:

ΣΕΤ 10 ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΙΑ 5 ΧΡΩΜΑΤΑ

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
sstteffannoss

Και τα ρούχα (κυρίως τα μπλουζάκια) της Lacoste. π.χ. η φράση «Φοράει / Κυκλοφορεί με κροκοδειλάκια».
Πάλι για δερμάτινα είδη: «Από κροκόδειλο»= από δέρμα κροκοδείλου.

#2
johnblack

σταντέ μέχρι και τα έρλι 90ς οι λακοστάκηδες έτρωγαν κράξιμο, ότι φλώροι κι έτσι.