Ο επαρχιώτης νεαρός, που προσπαθεί ν' ακολουθήσει την τελευταία λέξη της μόδας σε μουσική και ντύσιμο χωρίς παράλληλα ν' απωλέσει τη γοητεία του πρωτόγονου που τον διακρίνει απ' τους φλώρους της πόλης. Το αποτέλεσμα όμως, ακροβατεί συχνά στα όρια του κιτς και του νεοπλουτίστικου.

Εξέλιξη:

Προ δύο δεκαετιών, που η μέση ελληνική επαρχιακή οικογένεια δε μπορούσε να συντηρήσει 2 αυτοκίνητα (έστω και κορεάτικα) πλέον του αγροτικού (ή «αγρότη»), το τελευταίο ήταν και το όχημα που συνόδευε τον αγροτινέιτζερ στις εξόδους του. Την περίοδο δε των ποτισμάτων, έφευγε συχνά απ' το κλαμπ στη μέση της νύχτας για την καθιερωμένη «αλλαγή» (όχι του ΠΑΣΟΚ αλλά των σωλήνων). Σήμερα ενδέχεται να έχει εκλείψει το φαινόμενο αυτό, με τις εξελίξεις στην τεχνολογία αλλά και τη γενικότερη κρίση στην ελληνική γεωργική οικονομία.

- Για πού είμαστε απόψε; Κλαμπ «Γιδοκίνηση» για πριόνια ή στου «Τσέλιγκα» για ψητό και μπίρα;
- Κοψίδια ρε μαλάκα, η «Γιδοκίνηση» θα 'ναι ζίγκα στον αγροτινέιτζερ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
mariahomorfi

kai gamw tous orismous!!!!!!
exoume pesei katw apo t gelia.....

#2
mariaevridiki

μόλις το είδα δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω...
ειδικά όταν συνειδητοποίησα πως δεν είναι ένα απλό λήμμα, αλλά μια βαθιά έννοια, που αντιπροσωπεύει του νέους του σχολείου μας........

#3
Επισκέπτης

simfwnw.apisteftos orismos!hahahah KAI APISTEFTI LEKSI HAHAHAHAH

#4
Επισκέπτης

Κορυφαίο. Νομίζω ότι κάποιο διάστημα που ήταν της μοδός τα ανέκδοτα-συνδυασμοί λέξεων (καρχαρίνι, σκύλουρος, κλπ.), είχε κυκλοφορήσει και το «Τυρέϊντζερ» για τους εκ του Κάμπου και των πέριξ περιοχών Teens.
Παλαιά άλλωστε η ειρωνική διάθεσις, που συνδυάζει τον τύρον και τις οσφρητικές ιδιότητες του, με την Λάρισα και τους κατοίκους της (αυτά βέβαια τα βγάζουν κάτι Αυστριακοί αλλά τέλος πάντων!)

#5
vikar

Βλέπε και βλαχοτινέιτζερ.

#6
patsis

Το έχω ακούσει να λέγεται. Καλός ορισμός.