Ο ληστής που φέρει μανδύα σοσιαλιστή. Λέγεται περισσότερο για πολιτικούς ή φέροντες σημαντικές θέσεις. Αλλιώς για τους αριστερούς με δεξιά τσέπη υπάρχουν πολλά συνώνυμα, όπως προλεφτάριος, Μαρξ εντ Σπένσερ, αριστεροκράτης κ.ά.

Trivium: Στον γούγλη ο σοσιαληστής δίνει πολύ περισσότερα χτυπήματα από τον καπιταληστή, ασφαλώς όχι τυχαία. Για να το θέσω φιλοσοφικά η σύνδεση καπιταλιστή και ληστή είναι αναλυτική α πριόρι, δηλαδή αρκεί να αναλύσεις την έννοια του καπιταλιστή για να φτάσεις σε αυτήν του ληστή. Ενώ η σύνδεση σοσιαλιστή και ληστή είναι συνθετική α ποστεριόρι, δηλαδή είναι απαραίτητο να έχεις εμπειρία σοσιαληστικών κυβερνήσεων για να την νιώσεις στο πετσί σου. Και η σλανγκ αρέσκεται πολύ περισσότερο από την δόκιμη γλώσσα στον βιωμένο κόσμο της ζωής (Lebenswelt κατά Husserl). Σε μια εποχή βέβαια που και ο Γ.Α.Π. και ο DSK (Dominique Strauss-Kahn) είναι σοσιαλιστές σε λίγο όταν θα βάζεις στον γούγλη τον όρο σοσιαλιστής θα σου βγαίνει ένδειξη μήπως εννοείτε σοσιαληστής;

Πάσα: GATZMAN.

  1. Ελλάδα Από τους Καπιταληστές, στους Σοσιαληστές και τώρα Κανιβαληστές (εδώ).

  2. Γίνεται το συνέδριο των σοσιαλιστηκών κομμάτων της Ευρώπης το 2000 στο Βερολίνο και μετά τις εργασίες του συνεδρίου παίρνει ένας γερμανός τους έλληνες συνέδρους (ρε παιδιά ο Χατζημαρκάκης σοσιαληστής είναι;) και τους πάει στο σπίτι του για φαγητό. Οι έλληνες σοσιαληστές βλέπουν ένα σπίτι με πισίνες,παιδότοπους,χαμάμ κλπ. Τον ρωτούν λοιπόν πως κατάφερε και έφτιαξε ένα τόσο υπέροχο σπίτι και εκείνος αφού τους οδήγησε στο μπαλκόνι τους λέει: Βλέπετε εκείνο το σχολέιο απέναντι; Οι έλληνες σοσιαληστές του απάντησαν ναι φυσικά. Ε τότε αυτός λέει 2% και τους κάνει ταυτόχρονα την κίνηση που δείχνει όταν βάζουμε χρήματα η κάτι άλλο, τσιγάρα ας πούμε, στη αριστερή τσέπη του πουκαμισιού μας. Ε καλά του λένε οι άλλοι (αφού κατάλαβαν αμέσωςτι σήμαινε η κίνηση) με 2% από την μίζα του σχολείου έκανες αυτή την σπιταρώνα; Όχι τους λέει, βλέπετε όμως αυτή την γέφυρα δίπλα στο σχολείο; Ναι του λένε αυτοί. Ε τότε αυτός τους λέει ξανά, 5%. Αφού λοιπόν τα τσακάλια κατάλαβαν τι πρέπει να πράτει ένας σοσιαληστής επέστρεψαν περιχαρείς στην Ελλάδα.
    Μετά από ένα χρόνο ακριβώς γίνεται το συνέδριο στην Ελλάδα.Όταν τέλειωσαν οι εργασίες του συνεδρίου ακολουθεί γεύμα στο υπερπολυτελέστατο σπίτι ενός στελέχους (να μην λέμε ονόματα) του PASOK με καλεσμένους όλους τους Ευρωπαίους σοσιαληστές. Στο σπίτι φυσικά υπήρχαν όλες οι ανέσεις, πισίνες, μπάρμπεκιου, γήπεδα τέννις, ελικοδρόμιο και ότι φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Σε κάποια στιγμή λοιπόν ο γερμανός που τους είχε καλέσει στο σπίτι του όταν το συνέδριο ήταν στην Γερμανία πλησιάζει τον έλληνα οικοδεσπότη και του λέει : Μπράβο, φοβερό σπίτι, πως τα κατάφερες ρε θηρίο;Του λέει λοιπόν ο έλληνας πάμε στην ταράτσα και θα δεις. Ανεβαίνουν λοιπόν στην ταράτσα και ο έλληνας του λέει: Βλέπεις εκείνο το νοσοκομείο απέναντι; Όχι του λέει ο γερμανός, δεν βλέπω τίποτα και του λέει αμέσως ο έλληνας κάνοντας την κίνηση δείχνοντας την τσέπη του πουκαμισιού του, 100%. (Εδώ).

Οι γυναίκες που παραμελεί ο Στρως-Καν όταν γαμάει εμάς, Ι: Η σύζυγος. (από Khan, 17/12/10)ΙΙ: Η ερωμένη. (από Khan, 17/12/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

> σε λίγο όταν θα βάζεις στον γούγλη τον όρο σοσιαλιστής θα σου βγαίνει ένδειξη μήπως εννοείτε σοσιαληστής;

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#2
ο αυτοκτονημενος

μπραβισημο χανεμ τζανεμ

#3
Khan

Ένα φρέσκο:

- Ποια είναι η αγαπημένη στάση του Ντ. Στρως-Καν;
- ...;
- Η στάση πληρωμών.

(Νταξ, φορ λολοπαίγνιο σέικ)

#4
jesus

παρατήρηση: το ότι «η σύνδεση καπιταλιστή και ληστή είναι αναλυτική α πριόρι» δεν της απαγορεύει να είναι κ «συνθετική α ποστεριόρι», οπότε δεν νομίζω ότι αυτό το σχήμα εξηγεί το φαινόμενο, δεδομένου ότι ο καπιταλισμός (υποτίθεται ότι) είναι το κρατούν σύστημα.

#5
allivegp

Η καμαριέρα πήγε να του στρωσ' και αυτός πήγε να της καν΄.

#6
JohnHarris

Διόρθωσις: σοσιαληστρικών κυβερνήσεων