Ο χώρος που έπαιζε κανείς ηλεκτρονικά παιχνίδια, φλιπεράκια και μπιλιάρδο ή πινγκ-πονγκ σε παλιότερες δεκαετίες. Ο διάδοχος του σφαιριστηρίου και πρόγονος του νετ-καφέ.

- Πάλι στα ουφάδικα ξημεροβραδιάζεται το ρεμάλι ο αδερφός σου;
- Έλα μωρέ γέρο, μην του τη βγαίνεις με κόκκινο. Αφού ξέρεις ότι έτσι τη βρίσκει καλύτερα, του την δίνει η φάση που λένε.
- Ποιοι;

Η NASA επιθυμεί την συνεργασία σας. (από Galadriel, 28/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Ωραίο παράδειγμα! Η δεκαετία του ογδόντα, αφού πέρασε για στα σίγουρα, μπορούμε να τη θυμόμαστε με ευθυμία...

#2
iron

και σεις κύριε Πάτση ζήσατε την αναπόφευκτη αυτή κιτσοδεκαετία έ... χμμμ... ευτυχώς υπήρχαν και οι Cure και οι Bauhaus και το τα κλαμπάκια Κούκος / Αεροδρόμιο για να ξεχάσουμε την βάτα και το γκλάμορ των χρόνων αυτών... Πάει, πέρασε, ουφ!

#3
patsis

Ironick μπορείς να μου μιλάς στον ενικό: είμαι απλός και προσβάσιμος... Χαχαχα!

Δεν την έζησα φουλ, μέσα της γεννήθηκα πάντως. Είμαι πιο πολύ παιδί της ενδιάμεσης περιόδου κρατικής και ιδιωτικής τηλεόρασης, και μετά νέος των pc's χωρίς ίντερνετ...

Τους Cure, όπως και πολλά άλλα στην μουσική, τους ανακάλυψα πολύ αργότερα. Bloodflowers: νιώσαμε κάτι ρε συ, πώς το λένε... Κι ύστερα ήρθαν ο Nick Cave, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και άλλοι και νιώσαμε ακόμα περισσότερα...

(Έλα, πέστο, κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες...)

#4
iron

χεχε! άρα δηλαδή λοιπόν, η δεκαετία αυτή όχι μόνο άφησε το βάρος της πάνω σε όσους την διένυσαν, αλλά και σε όσους την έζησαν πιτσιρίκια... καλά, γλίτωσες πολλά παρ' όλ' αυτά! γλίτωσες τη βάτα βρε παιδάκι μου, λίγο τό'χεις; γλίτωσες το αξύριστο αμνί, γλίτωσες πράμα... Οπότε δεν μετράνε τα όσα έχασες!

#5
patsis

Αξύριστο αμνί είναι αυτό που το πρόστυχο μυαλό μου καταλαβαίνει, ironick;

#6
Ο ΑΛΛΟΣ

Το παράδειγμα είναι αυθεντικό κείμενο της εϊτικής γλώσσας. Μπράβο!

#7
soulto

Σήμερα τα περισσότερα έχουν εξαφανιστεί, αν και νομίζω ότι θα μπορούσαν άνετα να γεμίζουν με κόσμο. Θες να μου πεις ότι δεν θα έλιωνες στο Pac Man, το Bubble Bobble και τα υπόλοιπα vintage arcade παιχνίδια αν είχες τη δυνατότητα; Τα παιδιά της εποχής πάντως, φρόντιζαν να μαζεύουν κέρματα όλη την εβδομάδα για να τα κάνουν δώρο στις σχισμές των ουφάδικων το Σαββατοκύριακο.

Το αλφαβητάρι των ελληνικών ‘80s