Χρησιμοποιείται συχνά ως συνώνυμο του αρχίδια. Ιδίως σε δύο περιπτώσεις:

  1. Για την πεολειχία υπάρχουν οι εκφράσεις ρουφάω τα νεφρά ή καθαρίζω τα νεφρά τινός, που σημαίνει ποσότητα πεοθηλασμού τοσούτην, ώστε να εκκενωθούν τα μπαλάκια του εραστού.

  2. Έχω νεφρά ως συνώνυμο του έχω αρχίδια, δηλαδή είμαι πολύ άντρας, γενναίος, έχω κορασόν.

Είναι αξιοσημείωτος ο συμφυρμός μεταξύ των δύο διαφορετικών σετ από μπαλάκια, που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες του οργανισμού, όπως επίσης ότι κττμγ τα νεφρά θεωρούνται σύμφωνα με μια πρωτόγονη ιατρική αντίληψη ως έδρα σημαντικών ζωτικών δυνάμεων.

  1. ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΜΕ ΣΤΙΚΟΥΔΗ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ Μ ΡΟΥΦΗΞΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ. (Εδώ).

  2. Αν έχεις νεφρά ρε πούστη σε περιμένω στις Τρεις Γέφυρες. (Εδώ).

Έκτοπος (πυελικός) νεφρός αριστερά και πεταλοειδής νεφρός δεξιά. (από allivegp, 08/01/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Galadriel

αχαχαχ του ρουφάω τα νεφρά, η hoover ρουφάει τη σκόνη και φρακάρει το νεφρό στην αμυγδαλή

#2
allivegp

Mπράβο! Να προστεθεί μάλιστα ότι η χρησιμοποίηση του ουδέτερου γένους («τα νεφρά») έναντι ορθού «οι νεφροί», αποτελεί σλανγκιά per se. Άλλα σλανγκοποιημένα όργανα είναι το ήπαρ («συκώτι» ή «συκωταριά»), ο σπλήνας («η σπλήνα»), ο στόμαχος («στομάχι») κ.λπ.

#3
johnblack

πέταξε έξω τη νεφραμιά ή έβγαλε τη νεφραμιά φόρα παρτίδα: για τα καυλάκια με τα κοντά μπλουζιά που αφήνουν να φαίνεται η αφαλότρυπα, ωφκόρς με το απαραίτητο πήρσινγκ.

#4
johnblack

καλέ μου στέιν αλάιβ γκραν πρι ισχύει οτι ο 1 στους 2 ανθρώπους είναι «καταδικασμένος» κάποια στιγμή στη ζωή του να νοσήσει απ' τα νεφρά του;

#5
allivegp

Τρουθ ιζ ότι ξεκινάμε τη ζωή μας με μια α νεφρική λειτουργία, η οποία προοδευτικά φθίνει με τα σκ@τ@ που πίνουμε και τρώμε, για να καταλήξει στας δυσμάς του βίου μας με α/2. Αν τώρα σε μερικούς φτάσει σε α/4 ή λιγότερο, τότενες ναι, εμφανίζεται έκδηλη νεφρική νόσος (υπέρταση, αναιμία, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, διαταραχή στο ισοζύγιο διαφόρων ουσιών κ.λπ.) που απαιτεί τεχνητή υποκατάσταση της νεφρικής λειτουργίας. Τέσπα, όσο λιγότερα ξέρει κανείς από δαύτα, τόσο πιο ανέμελος ζει, και άρα και καλύτερα, να σου πω στην τελική.

#6
GATZMAN

Eίχα ακούσει κάποτε για ένα γερό πότη. Είχε 4 νεφρά και πάταγε τους άλλους στα στεγνά. Οι γιατροί του είχαν πει να μη δώσει ποτέ τα 2 plus νεφρά του για μεταμόσχευση γιατί θα επέφερε μεγάλο κίνδυνο στην υγεία του. Πειθάρχησε σε αυτό, και δε θα αλλάξει πλέον γνώμη, αφού δεν υπάρχει πια στη ζωή.

#7
allivegp

Για να κάνω τη σλανγκαρχιδιά μου, το ότι κάποιος έχει ανατομικά κάποια υπεράριθμα όργανα, δεν σημαίνει ότι έχει απαραιτήτως αυξημένη και τη σχετική λειτουργία που αυτά επιτελούν. Άσε δε που ένας «διπλός» νεφρός, μπορεί να μην είναι τίποτε άλλο αλλά ένας νεφρός χωρισμένος (μερικώς ή πλήρως) στα δύο. Αντίσιοναλι, μπορεί οι δύο νεφροί να είναι ενωμένοι με ένα ισθμό, οπότε έχουμε τον πεταλοειδή νεφρό (βλ. μήδι), χωρίς να διαφοροποιείται σε τπτ η νεφρική λειτουργία. Νταξ, νταξ το βουλώνω εδώ.

#8
GATZMAN

Διαφωτιστικός! Άκρως ενδιαφέροντα αυτά