Ως φλωρέγκε ορίζεται η πλειονότητα της εξωτζαμαϊκανικής ρέγκε, αλλά και μέρος της τζαμαϊκανικής. Οι κλίμακές της είναι πολύ εύκολες για το αυτί, το target group της είναι αριστεροχαρούμενα πλουσιόπαιδα κι ο προορισμός της είναι να γίνει soundtrack σε χλιδάτες παραλίες εν μέσω καλοκαιριού.

Oh my Jah! (από Vrastaman, 26/01/11)(από Khan, 01/04/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

UB40 και Third World, αντίστοιχα.

Οι άνδρες ακούν Burning Spear και Dr Alimantado.

#2
Δήμος

Εντάξει, καταλαβαίνω ότι αυτά τα πράγματα είναι υποκειμενικά, αλλά τους third world τους κατατάσσεις στην κατηγορία που περιέγραψα; θεωρείς τους στίχους

«Some may suffer and some may burn
But i know that one day my people will learn
As sure as the sun shines, way up in the sky
Today i stand here a victim the truth is i'll never die»

φλώρικους; Διαφωνούμε ριζικά φίλε μου σε αυτό το θέμα.

#3
Vrastaman

Νταξ, μάλλον ήμουν υπερβολικά αυστηρός με τους 3d World. Στα 80ζ που μεσουρανούσαν ήταν περισσότερο μέηστρημ παρά φλώρικοι.

#4
iron

Δήμο, δεν ξέρω τι εννοεί ο βράστας, αλλά είναι ευκαιρία να πω έναν άλλο πόνο μου, το ότι όσο έχω καταλάβει σε αυτή την παλιοζωή, το πρόβλημα όσων απορρίπτουν/-ουμε κάτι δεν είναι ντε και καλά αυτό το ίδιο το κάτι, αλλά, στην ουσία, όσοι και καλά ασπάζονται φανατικά αυτό το κάτι και το καθιστούν μόδα. Δηλαδή επί της ουσίας δεν λέμε φτου πχ στα κατοικίδια, στην οικογένεια, στον ρομαντισμό, στην οικολογία, στο ταγκό, στον Μότσαρτ, στη ρέγκε, στη νουβέλ κυιζίν, στη λογοτεχνία, στη γυμναστική, στον βάγκνερ, στο ένα στο άλλο, αλλά στα ψώνια που δήθεν ασπάζονται όλ' αυτά τα πράγματα και που κατά παράδοξο τρόπο αποτελούν μια μεγάλη πλειοψηφία συγκρινόμενοι με όσους τα βιώνουν μέχρι το πετσί τους αλλά δε μιλάνε, δεν το διαφημίζουν. Έτσι καίγονται και τα χλωρά μαζί.

#5
HODJAS

Red Sea rulez OK!

#6
electron

να σημειωθεί ότι στην καλοκαιρινή πλέϊλιστ του τιτανοτεράστιου ντιτζέϊ ήλεκτρον, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, οι third world, και δή το 96 deegrees, έχουν-ει εξέχουσα θέση.

#7
Vrastaman

H Iron έχει ένα σημείο και έχω συχνά πέσει στην παγίδα πχ να ξερνάω κάθε φορά που ακούω Le Quattro Stagioni όχι γιατί μου φταίει σε κάτι ο Vivaldi αλλά γιατί έχει καεί από την υπερβολική ακρόασις. Κάτι τέτοιο μου συνέβη και έθαψα τους 3rd World. Το φαινομενικά καλοκαιρινό και ανάλαφρο 96 Degrees υποκρύπτει συγκλονιστικούς στίχους.

#8
electron

συμφωνήσαμε πάλι, άλλο θέμα...