Στο forum του hiphop.gr, «χλατσώνω» (ουσ.: χλάτσωμα) σημαίνει κάνω ban ή exterminate σε κάποιον χρήστη [ενν. κάποιος moderator κάνει].

- Τον χλάτσωσε ο Τραινατζής.
- Γιατί;
- Έβαζε τσόντες.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

ωραίο.

εμένα η λέξη μου θυμίζει τις αηδιούλες αυτές που πουλάνε στο δρόμο, κάτι σιλικονόμπαλες που τις πετάς και κάνουν χλατς και πέφτουν σαν ξερατό και μετά ξαναμαζεύουν.

#2
GATZMAN

Εχω ακούσει τις τσακιστές ελιές, να τις λένε χλατσάδες. Ισως κάποια κοινή μοίρα ενώνει τις λέξεις. Ίσως το χλατσώνω να σημαίνει τσακίζω και έτσι να δένει με το μπανάρισμα

#3
tryager

Το πιθανότερο είναι να προέρχεται από τον ήχο που παράγεται μετά από ένα σχετικά βιάιο/απότομο κλείσιμο μιας συσκευής/αντικειμένου: « κλατς/χλατς το τηλέφωνο» όταν είμαστε νευριασμένοι. Όποτε σημαίνει μπαν με εντάση.
Οι κλαστάδες (ελιές) αν και σημασιολογικά συγγενεύουν είναι μια γκατζμανική παρετυμολογία! [κλάση= το σπάσιμο]

#4
GATZMAN

Δεν ξέρω για τις κλαστάδες, εγώ πάντως χλατσάδες τις ξέρω

#5
GATZMAN

Διορθώνω. Αχλατσάδες είναι οι ελιές που έλεγα. Τζίμπα κι ένα λίνκ

#7
Galadriel

Αχλατσάδες τις (τους) έλεγε κι η σχωρεμένη η σλανγκογιαγιά μου, μμμ μιαμ μιαμ πεντανόστιμα!

#8
MXΣ

Από κάτι λίγα που υπάρχουν στο νετ, παίζει και το να προέρχεται από τον ήχο «χλατς» ή «χρατς» που κάνει η μπάλα όταν μπαίνει στο καλάθι, ιδίως από μακρινά σουτ στο μπάσκετ-μπόλ. Φυσικά σε διαφορετικό κόντεχτ, αλλά σημαίνει ότι έβαλα τρίποντο.

#9
Sf3d0

Για να μη κουράζεστε, είμαι Moderator στο hh.gr, όπως και ο Τραινατζής..αυτό προέρχεται από τον ήχο του του συνουσιασμού..

#10
iron

χαχαχαχα!