«Εσύ ξέρεις» - «εσύ ξέρεις καλύτερα»: Εγώ ξέρω καλύτερα. Σε πιο προχώ περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει και: εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται, είσαι εντελώς άχρηστος να λάβεις μια σοβαρή απόφαση, το κεφάλι σου έχει μέσα σκατά, αλλά εκτός που είμαι πιο έξυπνος από σένα είμαι και τόσο καλός που δεν θέλω και να σε στενοχωρήσω, οπότε και θα σου άξιζε να σκεφτείς την αυτοκτονία.

Λέγεται συνήθως κατά την διαπίστωση της μη ταύτισης απόψεων για ό,τι, ώστε να διαφοροποιήσει τη θέση του ομιλούντος, χωρίς να πιάσει τον άλλο από τους ώμους να τον κουνάει πέρα δώθε, «ξύπνα ρε» σε φάση.

Ενίοτε προηγείται στο λόγο το «τι να πω» και έπεται το «εγώ πάντως».

-Και είσαι σίγουρος ότι ο σωστός τρόπος να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου με τη Μυρτώ είναι να κλειστείς στο σπίτι και να περιμένεις τηλέφωνό της για να τη βρίσεις; (χελόοου μαλάκααα, δεν είναι σωστός τρόπος αυτόοος)
-Εγώ μια φορά να την πάρω δεν πρόκειται έχω και αξιοπρέπεια, αλλά ένα βρίσιμο της χρειάζεται, μου έκλεψαν και το κινητό άρα θα περιμένω να πάρει στο σταθερό και μόλις πάρει τσουυυπ θα την βρίσω και θα προχωρήσω στη ζωή μου. Ε;
-Τι να σου πω αγόρι μου, εσύ ξέρεις, εγώ πάντως πάω για μπίρες με τα παιδιά, άμα θες ξέρεις που θα είμαστε κι έρχεσαι (λούζερ).

Εδώ: Η γυναίκα μιλάει με την κολλητή της.
Γ: «Δεν τον αντέχω άλλο…. Με εκνευρίζει. Πως το λένε… Δεν είμαι καν ερωτευμένη μαζί του.»
Κ: «Γιατί έτσι ρε συ; Τον βαρέθηκες;»
Γ: «Δεν ξέρω… Θέλω να τον χωρίσω… Δεν μπορώ, πως το λένε… Δεν τον αντέχω…»
Κ: «Τι να πω… εσύ ξέρεις…»
Μετά από λίγες μέρες η γυναίκα τηλέφωνο στην κολλητή μέσα στη θλίψη κ το κλάμα…
Γ: «Ααααααααα…… Θέλω να πεθάνωωωω… Με χώρισεεεεεε»
Κ: «Κάτσε ρε συ.. Και κλαις; Εσύ δεν ήθελες να χωρίσετε; Να η ευκαιρία! Ε;»
Γ: «Τον αγαπώ τον αγαπώ τον αγαπώώώώ»

Εδώ: Κουτσουνάκι, όχι δεν είμαι αυτής της λογικής! Σε όλα υπάρχουν και κάποια όρια! Η μόνη λύση είναι να αφήνεις να βγάλει ο ίδιος το φίδι από την τρύπα! Να δούμε αν θα του αρέσει μετά!!! Τί να πω; Εσύ ξέρεις καλύτερα! Εγώ αυτό θα έκανα πάντως! Θα τον άφηνα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα από την ελαστική συμπεριφορά του!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Vrastaman

Έτς! Ανήκει στην πλούσια παρακαταθήκη πάσσιβ-αγγρέσσιβ εκφράσεων τ. δε φταις εσύ...