Συμπληρωματικός ορισμός για τις σλανγκ έννοιες - κυριολεξία εδώ - του χαρακτηρισμού Ταλιμπάν (σπεκ στους προλαλήσαντες): Ο φανατικός και υπερσυντηρητικός θεούσος, ή ο υπερσυντηρικός παπάς (emkrit). Ο ασυλλόγιστα ριψοκίνδυνος, υπέρ το δέον πυροβολημένος ζηλωτής, ψυχάκιας ή σπασίκλας (Vrastaman). Ο ασυλλόγιστος, ο σταρχίδιατου, αυτός που κάνει κάτι επειδή εντάξει, και όχι γιατί το ευνοούν οι συνθήκες (jesus). Τα λοιπά στο «και ταλιμπάν» (vikar).

Επιπλέον: Γενικώς ο μαυρούκος κυρίως ο δουλευταράς. Όχι ο πολύ μελαχρινός, αλλά ο καφές σκούρος τ. Τυνήσιου πωλητή δερμάτινων πουφ, μάγερα που χώνει πολύ κάρυ από Ινδία, άοκνου κελεμπιοφόρου πρόσφυγα από Πακιστάν κι έτσι.

Πρόκειται για ελαφρώς απαξιωτικό ορισμό που εμπεριέχει ρατσιστικό τρόμο. Κλασικός επηρεασμός από την (αμφίβολης ορθότητας αλλά και πάλι ποιος βάζει το χέρι στη φωτιά) αμερικανική προπαγάνδα μετά την πτώση των δίδυμων, όλοι οι καφετιοί είναι εχθροί μας, ειδικά αυτοί που μιλάνε στη μητρική τους με πολλά αλάχου ακμπάρ ουλουάχατ ουλουάχατα.

[Based on a true story]: - Πρέπει να καθαριστεί η αποθήκη από τις σαβούρες Ρούλα, αίσχος είμαστε δεν είναι κατάσταση αυτή με τα σκουριασμένα παντού!
- Πω πω νταξ μωρέ, τι φωνάζεις και δε ρωτάς, το ανέλαβε ο Κώστας και το κανόνισε για σήμερα! Για κοίτα από το παράθυρο, τον βλέπεις τον ταλιμπάν; Ατάιστος μου φαίνεται θα τελειώσει σε κανα διωράκι όλη την πλατεία και θα τον βάλω μετά να ποτήσει και τα θαμνάκια στην είσοδο να βγάλει το μεροκάματο! - Άντε να δούμε.
- Σώπα, πάλι σε έφτιαξα.

Σχόλιο από elenigeladari (03.09.2007)
καλώς ήρθες κιφάκο.. [...] μη σου πω ότι και η δικιά μου η πλατεία στο αιγάλεω πρέπει να αλλάξει όνομα..πρέπει να γίνει πλατεία ΤΑΛΙΜΠΑΝ!!! αχαχα.. καλο χειμώνα και παλι μας εύχομαι (σ.ς. μαζεύονται οι μαυρούκοι εκεί, σαφές).

(από Khan, 09/03/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία