Ο παρών ορισμός θα αποτελέσει σπίτι ορισμού δύο διαφορετικών εννοιών που, μάλλον κατά λάθος, χρησιμοποιούν την ίδια λέξη για την εκφορά τους. Σε μια απίστευτη κρίση ειλικρίνειας θα δηλώσω πως αν το λήμμα ήταν εμπορικό και η πιθανότητα να τσιμπήσω παπαραπάνω αστέρια για το ίδιο λήμμα, θα τον χώριζα στα δύο. Σιαμαίος ορισμός λοιπόν.

Ως πέταλο χαρακτηρίζεται το τμήμα εκείνο της εξέδρας στα κάθε είδους γήπεδα που βρίσκεται πίσω από τις εστίες / καλάθια / κώλο της βολεϋμπολίστριας που κάνει το σερβίς και στο οποίο έχουν τις άτυπες «έδρες» τους οι φανατικοί κάθε ομάδας. Κι αυτό γιατί οι τιμές των εισιτηρίων στα πέταλα είναι σαφώς φτηνότερες λόγω κακής οπτικής από την συγκεκριμένη θέση, σε αντίθεση με το οποιοδήποτε άλλο τμήμα της εξέδρας που δεν είναι πέταλο και ονομάζεται κάπως αλλιώς, όχι όμως Μπάμπης. Δεν γράφω ότι το πέταλο στις εξέδρες παρομοιάζεται με το κανονικό πέταλο, γιατί είμαι οπαδός του Άρεως Θεσσαλονίκης και, αν κρίνω από το Βικελίδης, το λήμμα θα έπρεπε να είναι «αποτυχημένη-απόπειρα-τύπου-που-δεν-κατέχει-την-προοπτική-στο-σχέδιο-να-ζωγραφίσει-μια-μπανιέρα».

Επίσης ως πέταλο χαρακτηρίζουμε τις οδικές αρτηρίες οι οποίες είναι επικίνδυνες λόγω ομοιότητας με το πέταλο του αλόγου (και με το αγγλικό γράμμα U, αλλά το U-turn είναι αλλουνού παπά κυρ ελέησον), μειώνουν την ορατότητα και παρόλα αυτά προκαλούν ελληναράδες οδηγούς να προσπεράσουν και να προκαλέσουν χάος από σίγουρη πρόσκρουσή τους σε έτερο διερχόμενο όχημα. Διάσημο πέταλο αυτό του Μαλιακού.

- Για πες την ιστορία με την εκδρομή στο ΟΑΚΑ ρε Νώντα.
- Και να ήμαστε στο πέταλο του Μαλιακού και να έχουμε σταματήσει την κυκλοφορία και να έχουμε πιει όλοι και να γράφουμε με σπρέυ παντού!
- Σώπα ρε Νώντα.
- Και να φτάνουμε στο ΟΑΚΑ και να γεμίζει το πέταλο κιτρινό-μαύρο και κόκκινο από τους πυρσούς.
- Απίστευτο ρε Νώντα.
- Και να ήμαστε στο δρόμο και να μαδάω τα πέταλα της μαργαρίτας και θα νικήσουμε και θα χάσουμε και θα νικήσουμε και θα χάσουμε.
- Δεν το πιστεύω ρε Νώντα.
- Και να χάνουμε και να τον βρίζω τον Μάκη που δεν έφερε το πέταλο που έχει σπίτι για καλή τύχη και να θυμώνει αυτός.
- Κάτσε, κάτσε γιατί μου φαίνεται το έχασα κάπου. Τι σημαίνει η λέξη πέταλο στις δύο τελευταίες προτάσεις σου;

P.O.V.= Petalo point Of  View. (από Khan, 11/03/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
knasos

Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου χαν. Επίσης διαγράφεται και μια λεπτή ειρωνεία ανάμεσα στο κώλος βολλεϋμπολίστριας - φτηνότερα εισιτήρια λόγω κακής οπτικής, από εδώ που κάθομαι εγώ φαίνεται μια χαρά.

#2
PUNKELISD

Κλασικότατο.