Η λέξη μπιφτεκογέρακας (αρχ. μπιφτεκοιέραξ) χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει αμφιμονοσήμαντα ένα μέλος του θηλυκού είδους με κάποιου είδους δυσμορφία στη ρινική κοιλότητα, η οποία δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα γεράκι το οποίο σκοπεύει να γαντζώσει με τη μύτη του το μπιφτέκι σου και να πετάξει σε ασφαλές μέρος, έτσι ώστε να τραφεί - μόνο που το γεράκι αυτό έχει επιπλέον και βυζιά, αν αυτά είναι σεβαστά σε μέγεθος τότε μπορούμε να πούμε ότι μιλάμε για έναν περδικόστηθο μπιφτεκογέρακα.

Εκτός του ότι αποδεικνύει μια παντελή άγνοια για τις διατροφικές συνήθειες του περήφανου αυτού είδους της τοπικής μιας ευδόκιμης πανίδας, καθώς τα γεράκια δεν τρέφονται με καλοψημένα μπιφτέκια αλλά με ποντίκια και άλλα μικρά σε μέγεθος σπονδυλωτά, η χρήση του ως κοπλιμέντου μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς πολλά μέλη του θηλυκού είδους δεν συμμερίζονται με το υποκείμενο το ίδιο μεράκι, πάθος αν θέλετε, για τα εγχώρια πτηνά.

Α1: - Αυτό εδώ το ξενοδοχείο ήταν η ερωτική μας φωλιά.
Α2: - Με τέτοιον μπιφτεκογέρακα που έμπλεξες δε μου κάνει εντύπωση.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Aim in hole, το αναγραμμαντείο σε χαιρετά.

#2
Vrastaman

Δεν είναι όμως αποκλειστικά θηλυκό είδος!

#3
allivegp

Η μεναγκό στο β'&γ' μήδι, παίζει να πάσχει από υποπλασία της κάτω γνάθου, ένα σύνδρομο που προσδίδει στους πάσχοντες πτηνοειδές προσωπείο και είναι γνωστό ως σ. Pierre - Robin, οπότε λίγα.
Να κάνουμε και μια μικρή διόρθωση στον ορισμό: Η ρις όπως περιγράφεται εδώ, ορίζεται όχι ως κοιλότητα, αλλά ως οστέινη πυραμιδοειδής προεξοχή που αποτελείται από 4 οστά, ήγουν τα δυο ρινικά, το κάθετο πέταλο του ηθμοειδούς και την ύνιδα, καθώς και το ρινικό χόνδρο.
Κατά τ΄άλλα, ο ορισμός έχει στυλ, φαντασία, κέφι, μπρίο κ.λπ., οπότε μπράβο.

#4
poniroskylo

#5
Ain_Elohim

Έχετε όλοι δίκαιον και μπράβο σας για αυτό. Όσο για την γκόμενα στις δύο φωτογραφίες πρόκειται για μια γνωστή ιντερνετική στάρλετ γνωστή ως Chin-chan, και επίσης ένας μπιφτεκογέρακας ποτέ δεν μπορεί να είναι αρσενικός, γιατί άλλωστε να κλέψει το μπιφτέκι του ενώ μπορεί πάντα να εργαστεί τίμια να το αποκτήσει, σε αντίθεση με το θηλυκό αντίστοιχο που καταφεύγει σε δόλια μέσα για να κλέψει ότι θέλει;