Δήλωση μεγάλης απέχθειας προς κάτι που μόλις είδαμε ή ακούσαμε. Λέγεται με προσποιητή έκφραση αηδίας ή ναυτίας. Αρχικά εφηβική έκφραση που μάλλον δεν ακουγόταν πριν τα ογδόνταζ ή τέλη εβδομήνταζ, αλλά λέγεται ακόμα.

Βλ. και μη χέσω και κατσιμηχέσω

  1. Μαθήματα νέου πατριωτισμού (μην ξεράσω!!!!)
    Μάλιστα, ο τιμημένος, ευφυής, λαλίστατος, σοσιαληστής και άκρως δημοκράτης Πρωτυπουργός μας, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, έδωσε τον ορισμό του νέου πατριωτισμού.

  2. Το άθλιο, κτηνώδες, αιματοβαμμένο, ελληνικό Πάσχα! Το αηδιαστικό, γεμάτο μίσος ελληνικό Πάσχα! Το γεμάτο υποκρισία, θάνατο, φαγοπότι και πόνο ελληνικό Πάσχα! Το πιο αηδιαστικό, το πιο κτηνώδες, Πάσχα! Για τη Δήθεν γιορτή της Αγάπης! (μην ξεράσω) Για τη Δήθεν γιορτή της Ανάστασης του Χριστού! Μην ξεράσω! Όχι δεν είναι Πάσχα! Είναι η μέρα της σφαγής και κτηνωδίας ενάντια στα εκατομμύρια των αθώων!!

από το νέτι αμφότερα

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Είναι και λίγο γκεΐστική, όπως και το μη χέσω.

#2
iron

στος, το προσέθεσα.

Γκεΐστικα έχουν γίνει τώρα πια. Αρχικά το λέγαν κυρίως τα κορίτσια, νομίζω.

#3
Galadriel

Νομίζω αναφέρεται κολλητά με κάτι το οποίο και καλούα είναι πολύ καλό, προς ακύρωσή του: πχ στα παραδείγματα «Η γιορτή της Αγάπης» - μην ξεράσω, «Νέος πατριωτισμός» - μην ξεράσω, και εκτός παραδειγμάτων «υπέροχο σεμεδάκι στο σερβάν» - μη ξεράσω, «τέλεια κωλάρα» - μη ξεράσω κλπ

#4
Galadriel

...δηλαδή δεν πάει αν αυτό που λέμε είναι έτσι κι αλλιώς σκατά, δεν θα λεγες «είδα μια λίμνη γεμάτη εμετό» - μην ξεράσω, γιατί ετσι κι αλλιώς θα ξερνούσε κανείς. Ντουάι μέιξένς; Πάω στο κρεβάτι μου πάλι.

#5
iron

ζωζτό, παράλειψη. Αλλά λέγεται και για πράγματα αρνητικά ή κακόγουστα: μαλάκα, φοράει κίτρινο φούτερ, ροζ παντελόνι και γαλότσες ασημί, μην ξεράσω!

#6
Galadriel

Χμμμ εκεί ανάμεσα στο ασημί, και στο μην ξεράσω υπονοείται το «και νομίζει ότι είναι και ωραία». Αλλιώς δεν πάει «μην ξεράσω» πάει «μισό να ξεράσω, μπλιεεεχελμπλιεχ, νταξ». Ροζ, κίτρινο ασημί, το πρωί με την αυγούλα.

#7
allivegp

Με κόψατε τη φόρα εσείς οι δυο, πάνω που είχα βρει κάτι ωραία ασημί αθλητικά παπουτσάκια στο e-bay με 17 ευρώ...

#8
iron

ε άμα τα ταιριάξεις με τπτ σε άλλο χρώμα, σχωρεμένος.

#9
allivegp

Άσε, έβαλα μπουγάδα τα παλιά μου, που πριν γίνουν παλιά δικά μου, ήταν παλιά του αδερφού μου. Για έξοδα είμαστε τώρα;