Το τεραστίων διαστάσεων - σε σχέση με τα συνηθισμένα - έντομο (κουνούπι-σκνίπα) που σου επιτίθεται τους καλοκαιρινούς μήνες όσα φιδάκια κι αν βάλεις.

Ετυμολογία: Συνδυασμός του γνωστού αεροσκάφους F-16 και της Γκατζολίας - νομός Έβρου με προεκτάσεις ενίοτε για όλη την Αν. Μακεδονία και Θράκη - μιας και το γνωστό έντομο-κτήνος απαντάται στην συγκεκριμένη ακριτική περιοχή και το έχουν βιώσει χιλιάδες φαντάροι και φοιτητές.

  1. - Πώς τα περάσατε ρε στον Άρδα;
    - Άσε, ελεύθερο κάμπινγκ, λετσοτουρισμός και τα ΕΦ δε Γκάτζι να μας καταδιώκουν.

  2. - Τι νούμερο έκανες χτες;
    - Γερμανικό και δίπλα στο ποτάμι ... Με τσάκισαν τα ΕΦ δε Γκάτζι στο τσίμπημα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Υπήρχε ως εφ δε γκάτζ. Πάντως ο τύπος εφ δε γκάτζι είναι ορθότερος νομίζω.

#2
alepou

Νομίζω ότι το λήμμα είναι λαθεμένο: Τα Εφ-Δε-Γκάτζι, είναι τα μικρά, φυσιολογικού μεγέθους κουνούπια της Γκατζολίας, που όμως επιτίθονται κατά σμήνη, με τεράστιες ταχύτητες, χωρίς να χαμπαριάζουν από αντικουνουπικά και παραλλαγές.

Ο χαρακτηριστικός ήχος «βζζζζζζζζ» (παίρνει μπρος) και ύστερα «βζιιιιιιν!!!» (κάθετη εφόρμηση τύπου στούκας), ακολουθείται από απανωτά τσιμπήματα, ατελείωτο ξύσιμο και ανυπόφορο εκνευρισμό από τον αποκαμωμένο σκοπό.

Αντίθετα τα «γκατζολόπτερα», είναι τα τεραστίου μεγέθους κουνούπια, με πόδια σαν έλικες, που γεννούν τα μικρά μαχητικά -κάτι σαν διαστημόπλοια ένα πράμα.