Ρατσιστική έκφραση για Αφρογενείς και άλλους μελαψούς συνανθρώπους μας. Υπονοείται ότι η νόρμα, το σετ α λα μαμά είναι το λευκό χρώμα, και τα άλλα είναι εξτραδάκια βαψίματος, οπότε άμα ακουμπήσεις κάποιον Αφρογενή κινδυνεύεις να ξεβάψει αυτός πάνω του. Και η κορεκτίλα έγχρωμος πάντως προϋποθέτει μια παρόμοια λογική, αν και φαίνεται ως να έχει μεγαλύτερη αξία ο έγχρωμος.

  1. Μη δίνεις ρε το χέρι σου στον αράπακλα. Θα ξεβάψει και θα τρέχεις...

  2. Σοβαρολογείς ότι σου αρέσουν οι αράμπικα; Ρε άμα πας με καμιά τέτοια θα σου αφήσει μπογιά...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Σωστή η επισήμανση περί λευκής νόρμας. Συν ότι και το «λευκό» και το «μαύρο», επί χρώματος δέρματος, είναι προδήλως κατασκευασμένες κατηγορίες. Διότι κανείς «λευκός» δεν είναι λευκός, ούτε off white δηλαδή, και λίγους «μαύρους» θα τους έλεγες όντως μαύρους αν ήθελες να είσαι χρωματικά ακριβής. Δεν μπαίνω καν δε στα παλαιότερα κωμικά περί Κίτρινης φυλής και Ερυθροδέρμων. Έχει, νομίζω, ένα ενδιαφέρον πώς και γιατί αυτούς που λέμε λευκούς τους είπαμε λευκούς και όχι ροζ ή παλ ώχρα και τους μαύρους μαύρους και όχι κάτι άλλο. Και μήπως ξέρει κανείς πότε καθιερώθηκε αυτό το άσπρο-μαύρο σχήμα;

#2
MXΣ

είχαμε και το «αιθίοψ»...

#3
MXΣ

#4
HODJAS

White boy:

When you' re sad, you' re blue. I'm black.
When you' re shy, you' re red. I'm black.
When you' re scared, you' re yellow. I'm black.
When you' re jealous, you' re green. I'm black.

What the hell are you doing calling me coloured then;

#5
jesus

υπάρχει κ μαρτυρία τύπου που πήγε σε μπουρδέλο με δομικινανές (;!) κ ρώτησε «είναι πάνω τα τηγάνια;».

σκληρός.

#6
Khan

Στα! Δεδομένου ότι ο πρώτος άνθρωπος ήταν από ό,τι φαίνεται Αφρικανός, μπορεί να πει κανείς και ότι ο άνθρωπος ξέβαψε με την περιπλάνησή του στις άλλες ηπείρους, όπως ένα ρούχο χάνει το ζωηρό χρώμα του με τα πολλά πλυσίματα.