Κάτι που, σε σύγκριση με κάτι άλλο, είναι ή δείχνει μηδαμινό, ανάξιο λόγου.

Προέρχεται από κάποια διαφήμιση των τότε μοναδικών ανταγωνιστών Κολυνός / Kolynos και Colgate. Μία από τις δυο είχε βάλει φθόριο και ήταν ... Fluoride, ενώ όλες οι άλλες ήσαν απλώς οδοντόκρεμες.

Η έκφραση γενικεύθηκε με λίγο σκωπτική απόχρωση και ακούγεται ακόμα από κάτι γέρους σαν τον Hodjas για παράδειγμα.

  1. Μπροστά στη Μύκονο, όλα τα άλλα νησιά είναι απλώς οδοντόκρεμες.

  2. Μπροστά στη ρακή των Εξαρχείων (όταν την πίνεις παρέα με το Hodjas) όλες οι άλλες ρακές είναι απλώς οδοντόκρεμες.

  3. Μπροστά στον ΧΧΧΧΧ όλοι οι άλλοι χρήστες είμαστε απλώς οδοντόκρεμες.

  4. Μπροστά στο slang.gr όλοι οι άλλοι ιστότοποι είναι απλώς οδοντόκρεμες.

κ.ο.κ. ad infinitum

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Μιτζνούρ

Αν κανένας θυμάται με μεγαλύτερη ακρίβεια, ας διορθώσει

#2
Μιτζνούρ

Βρε παιδιά συγνώμη! Το αναζήτησα στο οδοντόκρεμα και στο απλώς οδοντόκρεμα και δε μου το έβγαλε! Πού να φανταστώ ότι είχετε ανεβάσει όλη τη φράση!

#3
HODJAS

χεχε
;-)

#4
Pirate Jenny

Η ρακή των Εξαρχείων πίνεται μόνο επειδή έχεις παρέα και γίνεται νταβαντούρι και δεν προσέχεις τι πίνεις, αλκοόλ να 'χει κι ό,τι να 'ναι. Για κανέναν άλλο λόγο.

#6
Μιτζνούρ

Ήταν πολύ καλή κι ήταν κι ο Χότζας εκεί, και δεν είχε κανένα νταβαντούρι. Εγώ μόνο μια αφίσσα είδα και μερικά πανώ, φεύγοντας. Και μη μου προσβάλλεις τη ρακή των Εξαρχείων, γιατί ο Χότζας ξέρει πού σε πάει. ΖΗΛΙΑΡΗ!

#7
Pirate Jenny

ΖηλιάρΑ, παρακαλώ. Και ναι, είμαι. :-Ρ

Ρε σεις, και στα Εξάρχεια και όπου ρέει η ρακή σε τεράστιες ποσότητες, είναι πετρέλαιο περίπου εξ ορισμού. Χημεία το λένε και είναι απλό.

Το καζάνι βγάζει μια ολιά πρωτοράκη (τίγκα στο αλκοόλ, για εντριβές και όχι για να την πιεις, εκτός αν είσαι φοιτητής ή βοσκός). Βγάζει περισσότερη πόσιμη μεν, δυνατή-θάνατος δε. Πολύ περισσότερη δυνατή-καλή-το πετύχαμε. Πάρα πολύ περισσότερη αλαφριά. Και άμα συνεχίσεις ακάθεκτος, βγαζει αμέτρητες ποσότητες με ελάχιστο πλέον αλκοόλ, που δεν πιάνεται καν για ρακή, νεράκι με άρωμα είναι.

Ε, εκεί πέρα, άμα κάνεις παραγωγή για να πουλήσεις στα μαγαζά αβέρτα, και όχι για σένα, τους συγγενείς, τους κουμπάρους και τους φίλους σου, το σκέφτεσαι οικονομικά το ζήτημα. Αν τους δώσεις απ' το καλό το πράμα, θα είναι αναγκαστικά λίγο. Αν τους δώσεις απ' την ελαφριά, θα είναι περισσότερη. Αν όμως τους δώσεις απ' την τελευταία, που έχεις ένα φόρτωμα, θα χεστείς στο τάλαρο ναούμ. Οπότε παίρνεις την αραιωμένη, την ανακατεύεις με αλκοόλ για να έρθει στα ίσα της από αλκοολικούς βαθμούς, και δεν περιμένεις να παραπονεθεί κανένας. Εδώ δεν παραπονιούνται στα μαγαζιά της Κρήτης, θα παραπονιούνται στα Εξάρχεια;

Τώρα, για το τι σόι αλκοόλ προσθέτουνε, έχω κακά νέα και χειρότερα νέα. Μπορεί να είναι καθαρό οινόπνευμα. Φωτιστικό οινόπνευμα. Σπίρτο. Άντε γεια μας μ' ρε παιδιά.

Υ.Γ. Από κει και πέρα, άμα κάποιος (που ξέρει από ρακή :-Ρ) έχει βρει μαγαζί στα Εξάρχεια με καλή ρακή, να με το πει και μένα. Και δε με νοιάζει πώς φτιάχνεται και από πού είναι. Να πίνεται. Στείλτε μου πμ, άμα δε θέτε να κάνουμε διαφήμιση.
:)

#8
Galadriel

Πω πω Μιτζνουρ, εντελώς κιςς ανδ τελλ τύπος.

#9
Khan

Η μορφή στην οποία υπήρχε ήταν όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες. Πάντως μάλλον άξιζε να μπει κι έτσι.