Λεξικογραφημένες σημασίες εδώ.

  1. Στην οδήγηση, είναι οι μη ελεγχόμενες κινήσεις υπερστροφής του οχήματος, κυρίως μετά από ελιγμό πανικού σε μεγάλες ταχύτητες. Νιώθεις σαν να έχει φάει σφαλιάρα το αυτοκίνητο (πλευρικές επιταχύνσεις, πλαγιολίσθηση).

Επίσης είναι και η επιτάχυνση που προκαλείται εν πορεία όταν ενεργοποιείται το τούρμπο - η σφαλιάρα νοείται σαν σκαμπίλι στον κώλο. Υπαρκτή αλλά πιθανώς μη διαδεδομένη είναι η σημασία του χτυπήματος, ήτοι τρακαρίσματος.

  1. Μεταφορικά ένα γεγονός που μας ταράζει και μας αιφνιδιάζει και το οποίο δεν ξεχνιέται εύκολα αλλά ορίζει εν μέρει τις μελλοντικές μας επιλογές.

  2. «παίζω σφαλιάρες με κάποιον»: Έχω πολύ μεγάλη οικειότητα ή και φιλία με κάποιον. Ιδίως όταν αυτός για πολλούς άλλους ανθρώπους είναι απλησίαστος λόγω θέσης ή χαρακτήρα.

Αλλά και βρίσκομαι σε σύρραξη με κάποιον, μεταφορικά ή και κυριολεκτικά (με τσαμπουκάδες και βία).

1α. Από εδώ:

εβγαλα το ESP και πατησα με τουλαχιστον 130κμ μπορει και παραπανω.αποτελεσμα;παλεμα με το τιμονι 3 σφαλιαρες,πλαγιασμα 180μοιρες και ευτυχως δεν ερχοταν αλλο αμαξι απο το αντιθετο ρευμα γιατι θα χαμε δραματα, και τωρα ρωταο εγω τι φταιει;

1β. Από εδώ:

- Δεν ξέρω ρε παιδιά, δεν προλαβαίνω να επαναφέρω το τιμόνι και τρώω μεγάλες ''σφαλιάρες'' κατά το τέλος της υπερστροφής.:(
- [...] Οσο πιο πολλα τα χιλιομετρα τοσο πιο δυσκολο θα ειναι να διορθωσεις την σφαλιαρα που θα σου ριξει η ουρα και τοσο μεγαλυτερες πιθανοτητες να μην μπορεσεις να το μαζεψεις.

1γ. Από εδώ:

Υπάρχει εδώ μια δοκιμή του ralliartσε Ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με το test δουλεύει ψηλά και σε καθημερινή χρήση μάλλον θα είναι δυσάρεστο το lag χαμηλά. Βέβαια μετά τις 3000 η «σφαλιάρα» από το turbo σε αποζημιώνει οπότε διαλέγεις και παίρνεις.

1δ. Από εδώ:

Τα 11.000 € για 1.8 TS Lusso μου φάινεται πάρα πολύ καλή τιμή.
Πρόσεξε ιδιαίτερα μην έχει φάει καμμιά σφαλιάρα.

  1. Από εδώ:

Στα εικοσιπέντε μου, έφαγα την σφαλιάρα της ζωής μου και κατάλαβα ότι τίποτα δεν περνάει από το χέρι μας.

3α. Από εδώ:

Προσφωνούμε πάντα κύριο και κυρία κάποιον που δεν γνωρίζουμε και τον ζητάμε πάντα σαν κύριο ή κυρία στο τηλέφωνο σε τρίτους ακόμα κι αν είναι κολλητός μας και παίζουμε σφαλιάρες.

3β. Από εδώ:

Και στο στρατό μπορεί με αξιωματικούς να παίζαμε σφαλιάρες αλλά μπροστά σε ανώτερους ήμασταν «κύριε λοχαγέ» και «στρατιώτη».

3γ. Από εδώ:

Και για να μιλήσω και λίγο σοβαρά,όταν μαζευόμαστε για καφέ μαζευόμαστε για να γνωρίσουμε νέους φίλους,να δούμε τους παλιούς να τα πούμε και γενικώς να ξεσκάσουμε και όχι για να παίξουμε σφαλιάρες,με όποιον έχει αντίθετη άποψη με εμάς.

(από joe909, 29/06/11)(από joe909, 29/06/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε