Συναντάται κυρίως ως «γίνεται πανικός». Διάφορες περιπτώσεις: από απλή κατάσταση ό,τι να 'ναι και συμπούρμπουλο έως - κυρίως - χαμός, πατημός, αναμπουμπούλα και μπάχαλο. Το έλα να δεις. Της κακομοίρας της Πόπης της πουτάνας (έως και της καραπουτανάρας σε υπερθετικό πανικό). Του μουνιού το ξέσκισμα, το σύστριγγλο.

Φάση που μοιράζονται εγκεφαλικά κι εμφράγματα ή που τρέχεις έχοντας παράλληλα και τον πούτσο στο μουνί και το δάχτυλο στον κώλο. Συναντάται και ως κραυγή τ. «πάνjιιιικ».

Ο πανικοτρίκωλος κι ο πανικοβλαμμένος (σ.ς. μαλάκα μου τι έχει αυτό το σάιτ μέσα αχαχαχ) δημιουργούν συνήθως τεχνητά το πρόβλημα, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Για τα λεξικογραφημένα εδώ.

Εδώ - δικό μας: Μας την έπεσε μια ομάδα τζέλβιδες και έγινε πανικός στην πλατεία...

Εδώ - δικό μας: -Και που λες, εκεί που ήμουν έτοιμος να κάνω φασαρία, έρχεται ο πιο μποϊλής του μαγαζιού και λέω από μέσα μου, τώρα θα γίνει πανικός!

Εδώ στο νέτι: ΠΑΝΙΚΟΣ με το Angry Birds παιχνιδάκι [...] Με βάσει τα στατιστικά του “Γούγλη” δεξιά στην σελίδα του συγκεκριμένου παιχνιδιού βλέπω πως [...]έχουν γίνει πάνω από 100.000 εγκαταστάσεις ...

Εδώ στα Τρίκαλα: Έγινε ένας πραγματικός πανικός αφού νέοι και παλιότεροι φαν του Βασίλη τα έδωσαν όλα φωνάζοντας “εγώ δεν θέλω στην ζωή να κυβερνήσω...”
........................
(Νταξ τι άλλα παραδείγματα να βάλω, το λήμμα είναι γαμάτο και το λένε όλοι συνέχεια, αατα.)

O Πάνας προκαλεί πανικό (από φονταμενταλιστικό σάη) (από Vrastaman, 09/08/11)ή απ\'τον Πανίκα... (από MXΣ, 09/08/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Θεγκζ για το μήδι. Όντως το «πανικός» από τον Πάνα βγαίνει όπως αναφέρει ο Τριαντάφυλλος!

#2
vikar

Μπράβο ρε! Γαμάτη.

Μ' αφορμή το τελευταίο παράδειγμα, να πούμε οτι υπάρχει και πιό ειδική αλλα εδραιωμένη σημασία, που ίσως ν' άξιζε και καταχώριση απο μόνη της (πρι δέκα-δεκαπέντε χρόνια στάνταρ λεγόταν πολύ στη Θεσσαλονίκη), η οποία είναι ακριβώς το «πόγκο, χτύπημα». Δηλαδή, σε πανκορόκ συναυλίες στα νιάτα μου θ' άκουγες συχνότατα ατάκες τύπου μαλάκες, όπως είμαστε έχουμε μπεί στον πανικό, εννοώντας «πάμε εκεί που κάνουν πόγκο» (συνήθως μπροστά στην σκηνή, αλλα όχι πάντα). (Στο συγκεκριμένο παράδειγμα που δίνεις βέβαια δέν σημαίνει αυτό, απλά μου το θύμισε.)

#3
MXΣ

«...Γειά σου vikarε πανκιό,
πρώτε mes στον πανικό...»

Δημώδες

#4
Vrastaman

«Με ένα πούτσο δανεικό
Σπέρνει ο ο ΜΧΣ τον πανικό...»

Κτηνώδες

#5
GATZMAN

Χαιρετίσματα από την Μεγαλλόνησον Τζύπρον

Φιλικά Πανίκος