Σχηματίζονται κατά το θολοκουλτουριάρης.

Σημαίνουν έναν εθνικιστή ο οποίος ψαρεύει σε θολά νερά και προκαλεί συγχύσεις προκειμένου να πείσει με παραπλανητικά επιχειρήματα, ή στερείται και ο ίδιος την ικανότητα διαυγούς λογικής ανάλυσης. Οι όροι αποτελούν ρεβάνς των αντιεθνικιστών για τον όρο θολοκουλτουριάρης, προκειμένου να καταδειχθεί ότι η θολούρα δεν αποτελεί αποκλειστικό τσιφλίκι των δυνάμεων της Αριστεράς και της Προόδου, αλλά μπορεί εξίσου να χαρακτηρίζει και τον χώρο της Δεξιάς και της Συντήρησης. Και ως θολούρα σε εθνικά θέματα εννοούνται συχνά κάποιες επίτηδες συγκεχυμένες σπερματολογίες πληροφοριών, προκειμένου να μπλεχτεί ο ακροατής και να βγάλει από ελλιπή στοιχεία το ποθούμενο για τον θολό ινστρούχτορά του συμπέρασμα.

Για την ιστορία, το θολοφασίστας βγάζει κάμποσες σελίδες στον γούγλη, το θολοπατριώτης μόλις δύο, ενώ το θολοεθνίκι δεν βγάζει ευρήματα.

Πάσα: Mr Cadmus.

  1. α) Λογική -=θολοφασίστα=-™ - Δεν έχει σημασία αν λέμε ψέμματα, θα μπορούσε να είναι αλήθεια (ειδικά το κασόνι με τις μπύρες- LOL). (Εδώ).

β) Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρήκε τη «λύση» για να μην επαναληφθούν περιστατικά όπως ο φόνος του 25χρονου πολίτη στην ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και ληστών: «Nα διώξουμε τους αλλοδαπούς να ησυχάσουμε»!! Ο Θολοφασίστας στριγγλἰζει σα μαλακας και «γλύφει» τους μπάτσους για πολλοστή φορά.....Αμαν πια με τους καρατζαφεροβοριδοπλευρομπουμπουκους. (Εδώ).

γ) Θολοφασίστας , επειδή σε μία απο τις αναρτήσεις του ανέβασε αυτή την εικόνα: Το σχέδιο είναι του SOLOUP. Για όσους δεν γνωρίζουν τον σκιτσογράφο όχι μόνο έδινε κόμικ στο θολοκουλτουριάρικο περιοδικό κόμικ ΒΑΒΕΛ, όχι μόνο εκδίδει τα άλμπουμ του σε θολοκουλτουρίαρικες εκδόσεις, αλλά ανήκει και στην συντακτική ομάδα διαφόρων θολοκουλτουριάρικων και αριστερών έντυπων, όπως Ως3 , ΓΑΛΕΡΑ ενώ δινει γελοιογραφίες και στο ΠΟΝΤΙΚΙ (απ το οποίο μάλιστα πήρε και ο θολοφασίστας μας και την εικόνα! ). (Εδώ).

  1. α) - Η πλειονότητα των σημερινών κατοίκων τής Ελλάδας αγνοούν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή τα χρώματα τής σημαίας τής σύγχρονης Ελλάδας (μπλέ και άσπρο) καθορίστηκαν από τον Όθωνα, για να ταιριάζουν με τα χρώματα τής σημαίας τής Βαυαρίας, ενώ η μορφή της (πέντε μπλέ και τέσσερις λευκές οριζόντιες λωρίδες με σταυρό επάνω αριστερά) καθορίστηκε από τον αγγλόφιλο Αλ. Μαυροκορδάτο κι αποτελεί απλή αντιγραφή τής σημαίας των Άγγλων αποικιοκρατών στην Ινδία.
    - Συμφωνώ με τον συγγραφέα του κειμένου, οι χριστιανοταλιμπάν ρωμιοί θολοπατριώτες είναι η ντροπή του πολιτισμένου κόσμου. (Εδώ).

β) Λένε κάποιοι θολοπατριώτες, πατριδοκάπηλοι ψευτοπατριώτες αφελείς τσιφτετέλληνες ότι η Σερβία αναγνώρισε τη ΠΓΔΜ ως Μακεδονία. Εδώ οι ίδιοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως Μακεδόνα και αυτό γίνεται εδώ και 100+ χρόνια! Αυτό που έχει όμως σημασία είναι ότι οι Σέρβοι δεν αναγνώριζαν την “αρχαία” καταγωγή των Σλαβομακεδόνων. (Εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
malakia

Θολο-κουλτούρα, θολο-πατριωτισμός...
Οι ωραίες λέξεις υπάρχουν για να διαστρεβλώνονται.

#2
j.b.

O Richard Wolin (Η Γοητεία του Ανορθολογισμού: Το ειδύλλιο της διανόησης με το φασισμό, από το Νίτσε στους μεταμοντέρνους, εκδ. Πόλις) οπωσδήποτε θα έβρισκε τον όρο εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Η ανάδυση νεοδεξιών λόγων από τη δεκαετία του ογδόντα και δώθε έχει μπερδέψει τους μελετητές της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς που αισθάνονται αμηχανία όσον αφορά την απόδοση ενός ακριβούς χαρακτηρισμού στα νέα φαινόμενα και τη διασαφήνιση της σχέσης τους με τον ιστορικό φασισμό αλλά και τον παλινδρομικό, «νοσταλγικό» νεοφασισμό των δεκαετιών ΄50, '60 άντε και λίγο '70 (για τας Ευρώπας). Παρόμοιους προβληματισμούς εκφράζει και ο ιοβόλος Δημήτρης Ψαρράς, Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη: η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής ακροδεξιάς, εκδ. Αλεξάνδρεια.

O Wolin γενεαλογεί τον αυταρχικό-αντιδραστικό λόγο από την εποχή των αντιδιαφωτιστών πολεμίων της Γαλλικής Επανάστασης τύπου Ντε Μαιστρ και φτάνει ως τις εκλεκτικές συγγένειες με τους μεταμοντέρνους Ντεριντάδες, μπωντριγιαρέους, περνώντας φυσικά από Μωρράς, Νίτσε και φυσικά Χάιντεγγερ, το ιδίωμα του οποίου έχει συχνά χαρακτηριστεί ως η πεμπτουσία της θολούρας και της ταυτολογίας.

#3
patsis

#4
Άγιος

Αυτό με τη σημαία δεν ισχύει πάντως. Η Γαλανόλευκη καθιερώθηκε στην Εθνοσυνέλευση του 1822, δέκα χρόνια πριν γίνει βασιλιάς ο Όθωνας. Τα σέβη μου.

#5
Άγιος

Ξαναμαναεπιδιόρθωση: Το αρχικό μπλέ στη σημαία του 1922 ήταν πάνω κάτω το ίδιο όπως με το σημερινό. Επί Όθωνα όντως χρησιμοποιήθηκε ένας τόνος πιο ανοιχτός για να ταιριάζει με το βαυαρικό μπλέ, αλλά μετά επανήλθε ο τόνος που ξέρουμε (και ο οποίος δεν είναι στανταρισμένος, υπάρχουν ακόμα ελαφρές παραλλαγές από σημαία σε σημαία). Επίσης επί χούντας χρησιμοποιήθηκε για μερικά χρόνια ένα πολύ πιο σκούρο μπλέ, και οι σημαίες ήταν λίγο πιο μακρόστενες (αναλογία 7:12 αντί για την σημερινή και πιο διαδεδομένη ανα τον κόσμο 2:3).

Όλα αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα, δεν τα πιάνουν ούτε τα θολοεθνίκια ούτε οι θολοαριστεραίοι.

#6
xalikoutis

Ναι, ναι, με τη νεοδεξία είναι ενδιαφέρον το θέμα... Αλλά, το πρόβλημα είναι ότι έχει αρχίσει να διαδίδεται και σε ανυποψίαστο κόσμο, πιτσιρικάδες κ.λπ. η φοβερά προβληματική αντίληψη ότι υπάρχουν τίμιοι νεοναζί, τους οποίους αντιδιαστέλουν με τους θολονεοναζήδες, πράγμα που σημαίνει ότι η συζήτηση πάει όλο και πιο δεξιά. Δηλαδή, το νόημα-πουλάκι που το θολο- ως νόημα κλουβάκι έχει βάλει στο μάτι μου φαίνεται ότι πάει να φύγει το νόημα του πατριδοκάπηλου, ελλαδέμπορα, χρυσαυγουλοπροσηλυτιστή κ.λπ. αλλά το νόημα του αμφιταλαντευόμενου ακροδεξιού. Δε μας πειράζει δηλαδή αυτός που δεν είναι αγνός ιδεολόγος (αλλά μπορεί να έχει και ιδιοτελή κίνητρα) αλλά αυτός που δεν είναι αμιγής ιδεολογικά ακροδεξιός, χιτλερικός κ.λπ.

Γι αυτό θα πρέπει να απαγορευτεί η λέξη.

#7
xalikoutis

Η σύνταξη πιο πάνω είναι για τα μπάζα, συγγνώμη ρε παιδιά, είμαι αγράμματος.