Λέγεται από ανθρώπους που (και καλά) έχουν μεγαλώσει στην Ιταλία - αλμπάνια δηλαδή, που αντί για Βορειοηπειρώτες, το παίζουν Σιτσιλιάνοι - σε περιπτώσεις που αναφέρονται σε δύο πράγματα που ομοιάζουν μεν, δεν ταυτίζονται δε. Αντί του τομέιτο-τομάτο που λένε και οι φίλοι μας αμερικλάνοι.

-Ρε συ Μπλένταρ, χθες μας έλεγες ότι είσαι από τη Νάπολι, σήμερα λες ότι μεγάλωσες στο Μπάρι;

(Με προσποιητή φωνή Ραματσότι)
-Τι Πιρέεεεεελλι, τι τραβέλι!!! Η μάμα από το Νάαααααπολι, ο πάπα από Μπάαααρι! (Σε ελεύθερη μετάφραση μάμα από Ελμπασάν, πάπα από Σκόδρα)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Εκτός και αν μιλάμε για την Esther Pirelli, που είναι το πιο διάσημο τραβέλι στη Νορβηγία.

#2
Galadriel

Ναι, καλά, κοροϊδεύτε, ο καιρός γαρ εγγύς και θα μετακομίζουμε στα Τίρανα να ζητάμε δουλειά.

#3
Vrastaman

Μη το γελάς. Στην Κύπρο ήδη αυξάνεται η αγανάκτηση για τα καλαμαρούια που κλέβουν το μεροκάματο των γηγενών με τα μισά χρήματα.

#4
Khan

Εγώ έχω αρχίσει να ψάχνω για νεοκλασσικό κτηρίο στο Μαρόκο να κάνω κατάληψη.

#5
Galadriel

...και κανα μαροκοσάιτ να σε βρίζουν οι ντόπιοι ότι και καλά λες ψέματα ότι πεινάς ενώ το χεις ρίξει στα φαλάφελ ντελίβερυ, ε, να, αυτά είναι τα κακά της παγκοσμιοποίησης, το πράμα γίνεται βαρετό, παντού τα ίδια.

#6
iron

εγώ έχω έναν φίλο που πέρσι βρήκε δουλειά στην Αλβανία.

#7
Galadriel

Έτσι ρε συ, να κινούνται οι θέσεις εργασίας...

#8
Khan

να μας κάνει κι εμάς κανά κονέ...

#9
iron

άσ' το καλύτερα, μαυρίλα.

#10
allivegp

Μα εδώ Κεφαλλονίτης έστειλε τον γιο του να δουλέψει στην Αλβανία σε έναν Αλβανό, τον οποίο ο ίδιος είχε κάποτε στη δούλεψή του!

#11
iron

αυτά είναι!

κάποτε ένας αλβανός, το 1997, είπε σε μια βλαμμένη φίλη μου της οποίας το σπίτι έβαφε και είχαν (εννοείται!) διαπληκτιστεί: «σε είκοσι χρόνια τα δικά σας παιδιά θα είναι λούστροι μας». Και δεν ήτανε ντε και καλά σοφός, ούτε κακιασμένος, απλώς μέσα από την υποτίμηση που υφίστατο έβλεπε την απροκάλυπτη αλαζονία του έλληνα και τη νομοτέλεια των μικρών κύκλων των πρόσκαιρων ψευδο-ευημεριών.

#12
dk636

Να αφιερώσω κάτι για όλους τους Αλβανούς φίλους που έχουν διαπληκτιστεί με Έλληνα εργοδότη: Mi pas exhei re, eshei kavurja stis xhepes!