Ο πολύ ενεργός χρήστης σε ένα φόρουμ ή άλλο σάιτ, αυτός που κάνει πολλές αναρτήσεις (posts αγγλιστί). Δηλονότι το αγγλικό «ποστ» λαμβάνει την μεγεθυντική γαμοσλανγκοτέτοια κατάληξη -αρας, που κανονικά θα είχε θετικό πρόσημο, όπως παραμοσχάρι στα παικταράς, αναλυταράς, Νικηταράς. Πλην το υπονοούμενο αφορά στο πουσταράς, οπότε εννοείται ότι ο τοιούτος χρήστης έχει κυριολεκτικά ξεκωλωθεί στις αναρτήσεις. Πρόκειται, νομίζω, για την γνωστή αντίληψη ότι όποιος ασκεί μια δραστηριότητα υπερβολικά την κάνει σαν πούστης.

Σύμφωνα με τον πασαδόρο Perkins είναι κυρίως αυτός που ποστάρει φίδια στο ιντερνέτι. Προσώπικαλλυ το έχω συναντήσει μόνο με τη γενικότερη σημασία που ανέφερα. Εδώ πάντως η συζήτηση έχει προχωρήσει και πέφτουν και διάφοροι άλλοι όροι, όπως πόστρα, καραποσταράς, ενώ ως ποστ(ρ)άκι χαρακτηρίζεται ο νεαρός χρήστης με λίγα ποστ.

  1. Πως θα σου φαινοταν ενα πολλ με τιτλο «Ποιος ειναι ο μεγαλυτερος ποσταρας του πχορουμ τζι αρ» με μοναδικη υποψηφιοτητα(ala Πασοκ)...guess who! (phorum.gr).

  2. «ΠΟΣΤΑΡΑΣ» =κατα την Μπουκαλα ο χρηστης που αναρταει ποστς [...]
    EISAI KALODEXOYMENOS AN KAI MH POSTARAS. (forums.gr).

3 Όταν είδα αυτό το ποστ αποφάσισα να γίνω ποσταράς (από zoo.gr).

  1. να βγει ο 2ος ποσταρας απο τον σντηρητικο χωρο..να υπαρχει μια ισορροπια... (Οι τρεις μεγαλύτεροι ποσταράδες του Phorum)

Δες και πόστης.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Εμένα πάλι ο νους μου πάει σε όσους μυρίζουν ποστίλα!

#2
Khan

Στος, το είχε χρησιμοποιήσει και ο Κύριος στο λήμμα ποστίλες βλ. το χαρακτηριστικό παράδειγμα.

#3
perkins

Παρα πολυ ωραιος ο ορισμος σου , χαρηκα που η πασα μου επιασε τοπο...(συγκινηση).
Τηε έννοια που εδωσα την εχω καρατσεκάδα απο αθλητικα φόρα.

#4
MXΣ

όντως καλός... θυληκό, η ποστάρα;

#5
Vrastaman

Καραποστάρα εάν γράφει οθονιές.