Δε χρησιμοποιείται κυριολεκτικά. Εκφράζει τη δεξιοτεχνία, την επιδεξιότητα κάποιου σε κάποιον τομέα.

- Γιατί ο Ηρακλής απεικονιζόταν πάντα γυμνός και με ένα ρόπαλο στο χέρι;
- Γιατί;
- Γιατί γαμούσε κι έδερνε!

- Καλά, η Σούλα φτιάχνει ένα μουσακά να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Γενικά είναι πολύ καλή στο μαγείρεμα. Γαμάει και δέρνει στην κουζίνα σου λέω!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Δηλαδή γιατί να μην χρησιμοποιείται κυριολεκτικά; Μπα,τώρα που το σκέφτομαι καλά τα λες νταή, ποιος γαμεί τις κυριολεξίες στο σλανγκρ και γενικώς δηλαδή.

#2
baznr

Θα ήθελα από αυτό το ευκαιριακό βήμα να προσπαθήσω να ανατρέψω ένα φεμινιστικό κλισεδάκι που λέγεται όταν ένας καθόλα άγιος άνθρωπος φτάνει στην ποταπή θέση να ξυλοφορτώσει μιά γυναίκα.
Το κλισεδάκι σε γενικές γραμμές είναι του στυλ «καλά ρε νομίζεις οτι γίνεσαι άντρας επειδή γαμάς και δέρνεις»;
Και απαντώ: ΝΑΙ!
Η ύπαρξη πέους σε συνδιασμό με την φυσιολογικά μεγαλύτερη μυική μάζα των ανδρων, συνηγορούν οτι ο καλός θεούλης έφτιαξε τον άνδρα με την βασική ιδέα να γαμεί και να δέρνει.

#3
Galadriel

Ίσα. Τις γυναίκες τις γαμάμε τους άντρες τους δέρνουμε. Το αντίθετο δεν σημαίνει ότι είσαι άντρας, σημαίνει ότι είσαι κωλόμπας και ξεφτιλισμένος.

#4
baznr

Αν πάω σε ένα λιοντάρι, του τραβήξω τα μουστάκια και μετά αυτό με ξεσκίσει, θα του πώ οτι νομίζει πως έγινε λιοντάρι μόνο και μόνο επειδή με έκανε λωρίδες της γάζας;
Αφού το ξέρεις κυρά μου οτι είναι άντρας (δηλαδή διαφέρει από τις γυναίκες στην ιδιότητα να «γαμεί και να δέρνει») πήγαινε και λίγο πάσο...

#5
Galadriel

baznr μου, καταρχήν, πρέπει να κάτσεις να σε γαμήσει το λιοντάρι αρχικά για να είναι σωστός ο συσχετισμός.

Από την άλλη άμα το ότι γαμεί κάποιος κάποια άμεσα την βάζει σε κίνδυνο να την πλακώσει και στα μπουνίδια, ο κάποιος θα βρεθεί να γαμεί το χέρι του σιγά σιγά. Πού είναι και δυνατό και στιβαρό.

ΥΓ Να ξανατονίσω ότι κττμγ, άντρας που σηκώνει χέρι σε γυναίκα, προσβάλει το αντρικό φύλο και δεν πρέπει να αποκαλείται άντρας αλλά κάτι σχετικό με μουνάκι. Με την κακή την έννοια.

#6
patsis

baznr, αν και τα μεγάλα ΝΑΙ και ΟΧΙ σου...

Το κλισεδάκι σε γενικές γραμμές είναι του στυλ «καλά ρε νομίζεις οτι γίνεσαι άντρας επειδή γαμάς και δέρνεις»;
Και απαντώ: ΝΑΙ![/quote][quote=baznr]Μπαίνουν όρια στη σλανγκ;
Μπαίνουν όρια στην Τέχνη;
ΟΟΟΧΙ!

Κάθε παπαρολογία μπορεί να θεωρηθεί σλανγκ;
Κάθε «εκσπερμάτωση σε σταυρό» είναι Τέχνη;
ΝΑΙΙΙ! baznr ...με γοητεύουν με την αφοπλιστική απολυτότητά τους που διεκδικούν μια κάποια καθαρότητα στις απόψεις, θα διαφωνήσω μαζί σου. Η βία είναι ένας τρόπος να ουρλιάξουμε στον εαυτό μας και σε όλους ότι αποτύχαμε σαν άνθρωποι να επικοινωνήσουμε και να χωρέσουμε στην ίδια γη, στην ίδια σχέση, οπότε «αποφασίσαμε» να καθυποτάξουμε το σώμα του άλλου, κρατώντας το όμηρο με λύτρα την ψυχή του.

Μα τι λέω ο πούστης πρωινιάτικα...

#7
baznr

@Mes
Δεν διαφωνώ, άλλωστε πρώτος το έγραψα «όταν ένας καθόλα άγιος άνθρωπος φτάνει στην ποταπή θέση να ξυλοφορτώσει μιά γυναίκα.» Η ουσία όμως βρίσκεται στο γεγονός οτι «η ποταπή θέση» μπορεί να υπάρξει και εκείνη την μοιραία στιγμή ο ανήρ θα δείρει...
Πάντως έχω τις αμφιβολίες μου για το ποιός τελικά να ξηγιέται περισσότερο χέρι... Ίσως πράγματι να φταίει ο θεός που μας μισεί.

@patsis
Η Βία είναι η μαμή της Ιστορίας, την οποία προφάνιουσλι κάποιος την εγάμησε.

#8
xalikoutis

αντιγράφω μεγαλούτσικο ανεκδοτάκι

Ένας τύπος µε το αυτοκίνητό του µένει από µηχανική ßλάßη στην εθνική. Σκέφτεται ότι δεν έχει οδική ßοήθεια και αποφασίζει να κάνει ωτοστόπ να πάει σε κοντινή πόλη για ανεύρεση συνεργείου κλπ. Σταµατάει ένα φορτηγό και ο οδηγός προθυµοποιείται να τον πάει στην πόλη. Στην διαδροµή µετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτά τι ψηφίζει, αυτός µε καµάρι του απαντά Ν.Δ., φρενάρει απότοµα ο οδηγός το φορτηγό και του λέει: κατέßα γρήγορα από το αυτοκίνητό µου ρε µαλάκα!!!

Απορηµένος ο κακοµοίρης τι να κάνει κατεßαίνει και ξανά πάλι ωτοστόπ. Σταµατάει ένα άλλο αυτοκίνητο.

Στην διαδροµή µετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτά τι ψηφίζει, αυτός µε καµάρι του απαντά Ν.Δ., φρενάρει απότοµα ο οδηγός το αυτοκίνητο και του λέει: κατέßα γρήγορα από το αυτοκίνητό µου ρε ηλίθιε!!!

Απορηµένος ο κακοµοίρης κατεßαίνει και ξανά πάλι ωτοστόπ. Σταµατάει ένα αυτοκίνητο µε µια πολύ ωραία γυναίκα. Στην διαδροµή µετά από πολλές συζητήσεις η γυναίκα τον ρωτά τι ψηφίζει, αυτός σκέπτεται και της απαντά ΠΑΣΟΚ, µπράßο του απαντά αυτή χαρούµενη και εγώ ΠΑΣΟΚ ψηφίζω και συνεχίζουν την συζήτηση και την πορεία τους χαρούµενοι. Μετά από πολλές συζητήσεις και χαριεντίσµατα σταµατούν σε ένα ξενοδοχείο για τα περαιτέρω. Σε κάποια στιγµή της ερωτικής πράξης λέει η γυναίκα στον τύπο: ξέρεις εµένα όταν κάνω έρωτα µου αρέσει να µε χτυπούν. Τι να κάνει ο τύπος µέσα σε όλα αρχίζει να την χτυπά. Απέναντι από το κρεßάτι ήταν ένας καθρέφτης κοιτάζει ο τύπος στον καθρέφτη ßλέπει τα τεκταινόµενα, σηκώνει τα χέρια ψηλά και λέει: Ε ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΓΙΝΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ ΚΙΟΛΑΣ!!!

#9
Khan

χαχαχα

#10
vikar

Έχει πλάκα ο παραλληλισμός που κάνει ο μπάζνουρας επάνω με λιοντάρια και λοιπά, και ακούγεται πολύ συχνά. Και έχει πλάκα γιατι παραλληλίζει ένα φύλο (του ανθρώπου) με ένα είδος (ζώου), και έτσι κάνει ακόμα πιο φανερό το πόσο και πού ακριβώς χωλαίνει κάθε τέτοιος παραλληλισμός τελικά.

Σ' όλ' αυτά τα και καλά επιχειρήματα-δικιολογίες, σε κάθε λογής επίκληση στο ρίζωμα της ανθρώπινης βίας και κτηνωδίας στη φύση (που χαίρω πολύ δηλαδή), αποσιωπάται πάντα ο λόγος· λές και δέν ειναι της φύσης κι' αυτός, λές και δέν ειν' αυτός, και όχι το πέος ή τα μπράτσα η το μουνί, που διαφοροποιεί τον άνθρωπο απο τα άλλα ζώα.

Τέλος πάντων. (Δέ θα πετούσα τέτοιες αμπελοφιλοσοφίες πάλι, αλλα όλοι λείπουν, δέ γαμείς...)

#11
deinosavros

...ούτε δέρνεις;
:-PPPP

#12
patsis

Ωραίος ρε vikar.