Μεγεθυντικό του κωλόπαιδο.

Όπου κωλόπαιδο είναι κυριολεκτικά το παιδί που τίκτεται εκ πρωκτικής συνουσίας (και ουχί κολπικής, όπως εμείς οι υπόλοιποι), είτε μυθολογικώς πως, είτε μέσω μαγκαϊβεριάς του σπερματοζωαρίου, οπότε έτσι εξηγείται γιατί το εν λόγω παιδί είναι μειονεκτικό, τερατοφέρνει, ή έχει σκατένιο χαρακτήρα.

Αυτό, όμως, που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι οι διαφορές του κωλοπαιδαρά από το κωλόπαιδο. Το κωλόπαιδο έχει πολύ πιο μονόπλευρα αρνητική σημασία. Για ένα κωλόπαιδο νιώθουμε οργή, αγανάκτηση, σπανίως συγκατάβαση, και γενικά θέλουμε αν το δούμε να το αρχίσουμε στις σφαλιάρες (ή στις βατραχοπεδιλιές, αν είναι καλοκαίρι). Ο κωλοπαιδαράς , ίσως επειδή είναι αρσενικού γένους αντί για ουδέτερου, ίσως επειδή παραπέμπει σε παιδαρά- παίδαρο, δηλαδή σε γερό, λεβέντη ομορφάντρα, αποτελεί ένα μείγμα κακής και κα(υ)λής έννοιας.

Δηλαδή και ο κωλοπαιδαράς προκαλεί την οργή, την αγανάκτηση, την διάθεση να τον γαμήσουμε στο ξύλο. Αλλά μοιάζει και με την αλήτρα (ή και τον αλήτη). Ήτοι ο κωλοπαιδαράς είναι αυτός που «αγαπούμε να μισούμε» (love to hate που λένε και στο χωριό μου). Είναι ένας άντρας που αψηφά τον νόμο, και γι' αυτό ταυτίζεται φαντασιακώς με την υπόρρητη οργασμική επιθυμία μας, ένα είδος Chuck Norris που λειτουργεί ως συστατική εξαίρεση για να ορισθούν οι (κατά β-Lacan) ευνουχισμένοι από το συμβολικό πεδίο. Αυτός που μας ξυπνά τον θυμό, όσο περισσότερο μας συνδαυλίζει την ζήλια, που δεν είμαστε σαν αυτόν, γιατί δεν μπορούμε. Ο κωλοπαιδαράς όχι μόνο ξέρει να ματαιώνει μια γυναίκα προκαλώντας την επιθυμία της, αλλά της κάνει σωστό εγκεφαλογάμι.

Κυκλοφορεί (μεταξύ άλλων) και στις βερσιόν:

- Γκέι κωλομπαροπαιδαράς που συχνάζει σε λογοτεχνήματα του Tennessee Williams, ταινίες του Luchino Visconti ή θεατρικά του Krzysztof Warlikowski.
- Κωλοπαιδαράς- γύφτουλας- λεβεντομαλάκας, που συχνάζει σε αναπολήσεις του «ελληνικού ονείρου», όπως το ζήσαμε στις τελευταίες δεκαετίες.
- Η ιδανική GFE- PSE βερσιόν, ήτοι ο κωλοπαιδαράς που γίνεται εκούσιος τρυφερούλης μαλακάκος για χάρη της δεσποσύνης του και εναλλάσσει αγριάδα με τρυφερότητα.
- Ο απλός κωλοπαιδαράς που δεν έχει τίποτα από την ως άνω καλή έννοια και δεν είναι παρά ένα κωλοπαίδι που του χρειάζεται ένα γερό μπερντάχι για να στρώσει.

  1. α. O Hank έχει επιτυχία ακριβώς επειδή δεν είναι τύπος και υπογραμμός. Αντιθέτως, είναι ο κλασσικός κωλοπαιδαράς, που οι μανάδες είχαν προειδοποιήσει τις κόρες τους να μην μπλέξουν μαζί του. Γι’ αυτό και έχει τόσο επιτυχία, ζώντας το Californication dream. Πάντως το σίγουρο είναι ότι θα γουστάραμε πολύ μια έξοδο μαζί του... (Εδώ με την καυλή έννοια, δυστυχώς πρόκειται για απλή συνωνυμία).

β. Διότι ο ιδανικός αρσενικός επιβάλλεται να είναι ολίγον κωλοπαιδαράς, φευγάτος, σταρχιδιστής, τρελός, τσαμπουκαλής, επαναστάτης χωρίς αιτία, και εννοείται προστυχάντζας και βρώμικος στο κρεβάτι... Μια Force of Nature... Σαν τον Στάνλεϊ Κοβάλσκι στο Λεωφορείον ο Πόθος ένα πράμα. (Κωλοπαιδαράς με την καυλή έννοια και εδώ)

  1. Καλός σύντροφος- γκόμενος. Για μενα ειναι αυτος που τον «παιρνει» να ειναι κωλοπαιδαρας αλλα επιλεγει να ειναι καλος.
    Υπομονετικος, τρυφερος και με κατανοηση.
    Σεβασμος. (Εδώ).

  2. Κωλοπαιδαράδες- σελεμπριτόνια:
    α. Ο Κοεμτζής τρελλαίνεται και πάνω στον παροξυσμό του ( γιατί μόνο έτσι μπορείς να το κάνεις) σκοτώνει τρεις ανθρώπους. Αυτή είναι η μιά πλευρά της ιστορίας. Η «ηρωϊκή». Η άλλη πλευρά λέει ότι ένας κακοποιός που μπαινόβγαινε στις φυλακές , ένας κλέφτης και κωλοπαιδαράς, έσφαξε τρεις ανθρώπους για το τίποτα. Και μάλιστα αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος, το εκμεταλλεύτηκαν οι κουλτουριάρηδες της εποχής του για να κονομήσουνε φτιασιδώνοντας την ιστορία όπως γουστάρανε. Κι αυτό που καταφέρανε ήταν μάλιστα να αποφυλακισθεί κιόλας. Κανένας σεβασμός στους γονείς των ανθρώπων που το μόνο που τους είχε απομείνει ήταν η παρηγοριά ότι ο φονιάς των παιδιών τους σαπίζει στη φυλακή. τον βγάλαν έξω και τον κάνανε και ήρωα. Όλα τα κουμμούνια και οι κουλτουριάρηδες του κερατά. (Εδώ).

β. I love to hate him – Μίλος Τεόντοσιτς.
Αλήθεια, αυτό το φτηνιάρικο αλητάκι, αυτό το τσογλανάκι που ουδέποτε έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια για εκείνη την αναίσχυντη συμμετοχή του σε μια από τις πιο μαύρες στιγμές του παγκοσμίου μπάσκετ, θυμάστε, τότε προκάλεσε και συμμετείχε σε έναν από τους πιο ιστορικούς καβγάδες όλων των εποχών, μήπως έχει φτάσει η ώρα να «φάει» πια την τιμωρία που η συμπεριφορά του τόσο αξίζει;
Για το Θεό δηλαδή, τι άλλο πρέπει να κάνει αυτός ο κωλοπαιδαράς για να του τραβήξουν για τα καλά το αυτί οι υπεύθυνοι και αυτοί που πληρώνονται για αυτό ακριβώς; Να επιτεθεί σε κανέναν με καμιά καρέκλα; Γιατί απόλυτα ικανό τον έχω και για αυτό. (Εδώ).

Milos Teodosic, αρχετυπικός κωλοπαιδαράς. (από Khan, 17/03/12)(από Khan, 17/03/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
VAG

Τα κωλοπαίδια του κερατά...