Το φιλικό / συμπονετικό / αγαπησιάρικο / κατανόησης και συμπάθειας / οίκτου / παρηγορίας / συνδυασμός των ανωτέρω, χτύπημα της παλάμης στο άνω μέρος του τριχωτού της κεφαλής κάποιου.

Δεν είναι ακριβώς ηχοποίητο (όπως στον άλλο ορισμό), είναι προφ περισσότερο η υπόθεση του «πως θα ακουγόταν αυτό το χτύπημα της κεφαλής εάν είχε ήχο». Το χτύπημα είναι απαλό, ενίοτε συνοδεύεται στο τελείωμά του από μικρής διάρκειας χάιδεμα της κεφαλής και ταυτόχρονα παρηγορητικά γλυκόλογα. Χρησιμοποιείται μόνο με αγάπη και προδέρμ.

-Έσπασε το νύχι μου σήμερα το πρωί! Μπου-χου-χουυυ! Και χθες είχα δώσει τόσα λεφτά στη μανικιουρίστα!
- Έλα μην κλαις! Έλα να σου κάνω πατ-πατ!
-Σνιφ, λυγμ! :'(
(πατ-πατ-πατ)

(από Galadriel, 29/03/12)(από Mr. Cadmus, 29/03/12)The original patpat (από Vrastaman, 31/03/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Άκου, επειδή ένιωσα βαθιά, πες στο μπουρέκι (αυτή είχε την απώλεια;) άμα πας στη μανικιουρίστα την επόμενη μέρα και της το δείξεις στο φτιάχνει τσάμπα. Εκτός αν είναι μεγάλη γαΐδούρα αλλά δεν το χω δει να μη γίνεται. (εδώ γελάμε και οι τρεις εσύ, το μπουρέκι κι εγώ όπως πρέπει δηλαδή ααααααχαχαχα)

Πέρα του μανικιούρ, προτείνω να σημειωθεί ότι τα πατ πατ έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβούν μεταξύ θηλυκών που γενικώς είναι ακομπλεξάριστα με τα πιασίματα γιατί οι άντρες έχουν άλλα ρίτσουαλ, βλ. μήδι. Το πατ πατ μεταξύ διαφορετικών φίλων συχνά καταλήγει σε σεξ.

#2
mafie

Όχι- όχι ήταν κατασκευασμένο το παράδειγμο, ολονών μας τα νύχια είναι κομπλέ! Πάντως γενικά «πατ- πατ» μου έχει ζητηθεί να παρέχω και σε φίλους μου, αλλά ομολογουμένως ουδέποτε έχω δει μεταξύ αντρών τέτοιου είδους εκδήλωση συμπάθειας.

#3
Mr. Cadmus

Μη μας πουν και γκέουλες.

#4
mafie

Όποιος είναι σίγουρος για τον αντρισμό του, δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους εξωγενή διαπιστεύματα ή χαζο- συμπεράσματα!
:PPPPPP

#5
Mr. Cadmus

Όποιος είναι σίγουρος για τον ανδρισμό του δεν χρειάζεται πατ-πατ, μερικά μπυρόνια ή κρασάκια ή τσίπουρα αρκούν.

#6
mafie

Χμμμ θέλω λίγο χρόνο και να κάνω και μια μικρή έρευνα σχετικά και θα σου απαντήσω εν καιρώ. :Ρ

#8
MXΣ

πάντως οι αληθινοί άντρες στο μπάσκετ κάνουν πατ-πατ στους γλουτούς άλλων αληθινών ανδρών (εκτός αν ανήκουν στην άλλη ομάδα)

#9
μπουρεκι

Τι ωραία που τα λες παντέρμη Μαφυ...Να ξέρεις οτι έκανα ακαουντ πιο πολυ για να σε δοξάζω στη βαθμολογία ... Που να δεις οταν μπλέκεις με συνάφι των κομιξάδων ..Μιλούσαν μόνο κομίστικα πατ-πατ , λιγμ-λιγμ, φραααατς , σλααααμ , μπέεεερμπ , κάι κάι κάι κ.λ.π. Galandriel εφόσον έχεις το σωστό όνομα τζοιν ας μάι ντιαρεστ...γιου αρ ουαν οφ ας...

#10
mafie

Μπουρέκι μου πεντανόστιμο -άρα με φύλλο- σε ευχαριστώ για τη βαθμολογική σου συνδρομή, αλλά εκτιμώ περισσότερο τη λεξικογραφική σου δουλειά!

#11
MXΣ

get a room ρε!

#12
mafie

Χαχαχχα ΜΧΣ είσαι σάπιος

#13
Galadriel

Βρε μαφούλα, αυτοαναφορικό είναι άμα αναφέρεται σε κάτι που έχει σχέση με το σλανγκρ.

#14
iron

κι αυτό το έβγαλα, μην το ψάχνετε άδικα.