Ο συνδυασμός ψύχρας και υγρασίας, ειδικά κατά άνοιξη μεριά, όπου βγήκαμε από το σπίτι με πρώιμο σορτσάκι, σανδάλι δαχτυλάτο, μπανάνα στη μέση με κλειδιά - κινητό - ταυτότης - ψιλά - χαρτομάντηλα, και ελαφρύ μπλουζάκι άνευ φανελακίου, οπότε μας ξουρίζει την γάμπα και το σβέρκο ο αήρ και βρίσκουμε μια δικαιολογία για να μαζωχτούμε σπίτι μπα και γλυτώσουμε κανα πακέτο zewasoft από τη μύξα.

«Ε, όσο νάναι, μια ψυχρασία την έχει απόψε...»

Επίσης μπορεί να έχει και μεταφορική έννοια: «Κι ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο πεθερός κι έρχεται φόρα-μόστρα με τον γαμπρό και πέφτει μια ψυχρασία στο δωμάτιο...»

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#2
Galadriel

Κοίτα να δεις φίλε μου, είδα το λήμμα στην Αρχική και λέω να, ανακαλύφθηκε νέα ήπειρος πάλι, είδα κι έπαθα να χωνέψω την Παγκαία, να νιώσω την Ευρασία, πάρε και σε Ψυχρασία να σου βρίσκεται. Και τώρα εδώ που τα λέμε η Υγρασία είναι περιοχή της Ασίας τ. Μικρασία; Πάλι με τις υγρασίες έμπλεξα, αν είναι δυναμόν!

#3
GATZMAN

Και η fanta στην Ασία, είναι σκέτη φαντασία

#4
Galadriel

Πω πω με τη Φαντασία, έκανες Ακροβασία, άραγε Προεργασία, παίζει στη Διεργασία; Κάνω μία Εικασία, γούστα για Ποδηλασία, ίσως και Κωπηλασία, βούτα στην Ακολασία, κι όλα τούτα στην Ασία.

#6
deinosavros

Λιώμα στην Κωπηλασία....Πού νεφρά γιά Ακολασία...
(Λες να κάνω Ανταρσία ;)

#7
GATZMAN

!!!
Το Ασία, παίζει και ως ass ia;
Επειδή όμως ΙΑ=110ς... άρα μιλάμε για τον ενδέκατο κώλο;

#8
deinosavros

#9
MXΣ

ή για τα δώδεκα αρχίδια; (γειά σου Gatzαρε!)