Αυτός που του αρέσει να πλασάρεται ως αριστερός (ή απλώς αυταπατάται), επειδή έτσι πρέπει (είναι ξερωγω της μοδός, πολίτικαλυ κορέκτ, πρέπει να κοροϊδέψει ώστε να τον ψηφίσουν, κλπ), έχει όμως συμπεριφορά ή/και background που θυμίζει μάλλον το αντίθετο. Πολλοί δε από δαύτους, όταν τους αποκαλέσεις έτσι απαντάνε πίπες τ. δεν είπε κανείς ότι αριστερός σημαίνει να είσαι φτωχός κλπ -και την χέζουν την συζήτηση χαλαρά.

Να σημειωθεί ότι, παρόλο που όλοι ξέρουν και αναγνωρίζουν τους τύπους αυτούς, όλοι κάνουν τα στραβά μάτια τελικά (και αρχικά).

Η έκφραση είναι παμπάλαια, παππουδισμός και βάλε.

  1. Αμαν πια με ολους αυτους τους αριστερους της δεξιας τσεπης που οποιος δεν συμφωνει μαζι τους ειναι κομπλεξικος η κακος... (από το νέτι)

  2. Αλήθεια γιατί ο “κύριος” Πρύτανης δε σπούδασε στην Κορέα ή στη Βενεζουέλα; Αριστεροί δεξιάς τσέπης ή αριστεροί του χαβιαριού... (από το νέτι)

  3. - Ωραίος τύπος. Αριστερός, αλλά την καπνίζει την πουράκλα του, τρώει σε καλά ρεστωράν, ντύνεται πάντα στην τρίχα...
    - Σιγά τον ωραίο τύπο, κλάσικ αριστερός της δεξιάς τσέπης.

Μαριάννα Λάτση. (από Khan, 13/12/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
vikar

Ωραία κουβέντα. Και ταμάμ λήμμα για μαθηματικιλίκια απ' την άλλη...

#2
vikar

Αυτό δέ το «χαβιαριού» στο παράδειγμα, αναρωτιέμαι αν τό 'χει πεί ποτέ κανένας φωναχτά.

#3
iron

μαθηματικλίκια;;;

#4
vikar

(ναί μωρε, νά, θ' αρχίσει ο ένας περι «δεξιών της αριστερής τσέπης», θα πεταχτεί ο άλλος περι ομώνυμης τσέπης, και δέ συμμαζεύεται... πολιτικολογία της συμμετρίας... μαθηματικιλίκια δηλαδή...)

#5
vikar

Χωρίς πλάκα, έχετε ακούσει κανένας το του χαβιαριού να λέγεται; (όχι γραμμένο)

#6
Vrastaman

Τα χαβιαροαναθρεμμένος και γιαουρτοβαφτισμένος έπαιζαν στο Καραγκιόζη ίζολ.

#7
iron

ωχχχχχχχ δεν το σκέφτηκα αυτό βίκαρε... αμάναμάν τι μας περιμένει πάλαι...

για το χαβιαριού δεν ξέρω, αλλά ο Ρώμος Φιλύρας στο «Η παράδοξη αυτοβιογραφία μου» (ε-ξαι-ρε-τι-κό καθώς και όλο το -μικρούλι- βιβλίο) γράφει με ειρωνικό πάθον για την υποτιθέμενη και φανταστική μάνα του:
«Θερμή και περιπαθής, ενάρετη όσο παίρνει, παθιάρα στα αισθήματα και στη μεμψιμοιρία, κλαίουσα τη μοίρα της που, και καλή να ήτανε, της έφταιγε πάντα… Υπεραρχόντισσα της κρέμας και του πιλαφιού του χαλβά και του γκατώ, ω θεία, μελαψή, θεϊκή, της θέρμης και της στοργής και του πόνου νύφη, μελλόνυμφη, πεθερά, μάνα, γυναίκα, αδερφή, θυγατέρα των θυγατέρων, ω φλόγα των όμοιων αιμάτων που έλκονται στον αιώνα και ω καημός και φωναγμός των αισθήσεων και της ηδονής και των χαδιών!»

νταξ, ψιλοάσχετο αλλά ήθελα να σας το βάλω.

#9
vikar

Το χαβιάρι Βράστα παίζει όντως σε τέτοιες ειρωνείες, έχω ακούσει κι' εγώ (όχι σε Καραγκιόζη), το ερώτημά μου όμως είναι η γενική του, που είναι λίγο γλωσσοδέτης. Ή εγώ ειμ' ο τσιβδός;...

#10
perketis

Σπεκια! ξερω δυο τρεις απο το φιλικό κύκλο μας, οι οποίοι είναι !! πραγματικά δηλαδή! όλο θεωρία, ιδέες κτλ, και να οι βοήθειες απο μπαμπαδομαναδες, και να κάτι ενοικια και παχυλοί μισθοί, και δε συμμαζεύεται.
Πάντως εγώ το ξέρω «αριστερός με δεξιά τσέπη», έτσι χρησιμοποιείται χρόνια τώρα, ενυ γουει.

#12
MXΣ

Aριστερός της δεξιάς κωλοτσέπης = αριστερός του κώλου

#13
iron

γαλλιστί: gauche caviar (παλιά παριζιάνικη έκφραση)