Θέλω η άποψή μου (να φύγουν οι αφγανοί από τον δεύτερο, να διώξει η διπλανή μου τον σκύλο της, να φύγει ο κάδος σκουπιδιών από την πόρτα μου) να αποκτήσει δημοκρατικό κύρος με το να την συμμερίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι. Συχνά βέβαια το «εκλεκτορικό σώμα» δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποφασίζει για το προκείμενο θέμα (και τα τρία παραπάνω παραδείγματα).

Σημειώνω ότι δεν είναι σλανγκ έκφραση. Τότε γιατί την καταχωρώ εδώ; Κυρίως γιατί είναι πολύ πιο γνωστή από τη σλανγκ σημασία που σημαίνει «ετοιμάζομαι να απολυθώ»· την τελευταία τη γνωρίζουν μόνο οι έφεδροι στρατιώτες (ούτε καν οι μόνιμοι δεν την πολυλένε -και προφανώς, αφού αυτοί δεν απολύονται), και αν την πεις σε κάποιον μη στρατιωτικό αυτόματα θα καταλάβει τη σημασία που καταγράφω εδώ.

Ρε κλείσε τη μουσική! θα μαζέψουν οι γείτονες υπογραφές να με διώξουν!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
vikar

Σωστός. Μή ξεχνάμε και τα μοντέρνα μαζέματα υπογραφών στο δίκτυο, για κάθε λογής σκοπούς, θεάρεστους και μή.

#2
earendil_ath

Να συμπληρώσω τον vikar ότι συχνά τα μαζέματα υπογραφών είναι κατά κάποιας μειονότητας. πχ το πασίγνωστο μάζεμα υπογραφών για τις ταυτότητες του Χριστόδουλου, το οποίο υπέγραψε με κάμερες και ο Καραμανλής. Όχι ότι τίμησε την υπογραφή του βέβαια. Διότι σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία, όπως θέλει να είναι η χώρα μας, οι μειονότητες έχουν ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύονται ακόμα και από τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας. Έτσι πχ δεν μπορεί το 97% των χριστιανών να νομοθετήσει κατά πχ της μουσουλμανικής μειονότητας, ή της μειονότητας των αθέων, ή των ομοφυλοφίλων.

#3
salina

Αν κατάφερε κάτι ο Χριστόδουλος, είναι να αποδείξει πόσο ψεύτικο ποσοστό είναι το 97%. Αν ο λαοφιλής και μιντιοπρόβλητος ιεράρχης με τα πύρινα ανέκδοτα δεν κατάφερε να συσπειρώσει ούτε το 30% (κατά δήλωσή του μάζεψε 3εκ. υπογραφές) τότε μπορούμε να πούμε ότι «νομοθέτησε» η πλειοψηφία σε βάρος της ΧΟΤ μειονότητας :-Ρ