Η φράση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως απειλή, είτε ως προειδοποίηση, προς κάποιον ο οποίος εκνεύρισε / προσέβαλε τον υβρίζοντα ή προς κάποιον ο οποίος έκανε ένα σοβαρό λάθος, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα:

 • Όταν η φράση χρησιμοποιείται ως απειλή, μπορούμε με ασφάλεια να θεωρήσουμε πως ο υβρίζων έχει φτάσει στα όριά του. Ο στόχος της ύβρεως του επιτέθηκε ψυχικώς, λεκτικώς ή σωματικώς και ξεπέρασε τα όρια ανοχής του, με αποτέλεσμα ο υβρίζων να προβεί στην εκτόξευση της προαναφερθείσας απειλής. Παρά τον ήδη εμφατικό τόνο της έκφρασης, ο απειλών, μπορεί να προσθέσει δραματικότητα και να εντείνει το στοιχείο του εκφοβισμού/πρόκλησης, προσθέτοντας το «τώρα» στην αρχή της φράσης και ένα κοσμητικό επίθετο στο τέλος της, ήτοι «τώρα τη γάμησες καριόλη
 • Από την άλλη, η φράση χρησιμοποιείται και ως προειδοποίηση προς κάποιον ο οποίος έκανε κάποιο σοβαρό λάθος και τον προετοιμάζει ψυχικά για να υποστεί τις βαρείες συνέπειες των πράξεών του. Εκφέρεται συνήθως από κάποιο πρόσωπο κοντινό στον δέκτη της έκφρασης, με ήρεμο και συγκαταβατικό τόνο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το από που προέρχεται η έκφραση, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, άρχισε να χρησιμοποιείται χάριν συντομίας, αντικαθιστώντας κάποια άλλη ολοκληρωμένη μορφή της. Πιθανοί πρόγονοι της έκφρασης:

α) Τη γάμησες την τύχη σου.
β) Τη γάμησες τη ζωή σου.
γ) Τη γάμησες τη Λάουρα και τώρα θα σε σπάσω στο ξύλο βρωμιάρη.

Από το Δ.Π.: Vrastaman

 1. - Πού πας ρε μαλάκα, το STOP δεν το βλέπεις;!;!;
  - Χέσε μας ρε πούστη, γαμώ τη μάνα σου!!!
  - Τώρα τη γάμησες καριόλη!!!
  (ακολουθεί αποβίβαση από το όχημα και πιθανότατα χειροδικία)

 2. - Πω ρε φίλε, ποιος γράφει διαγώνισμα άλγεβρα πρωινιάτικα;
  - Τι διαγώνισμα ρε μαλάκα;;
  - Καλά ρε, χθες μας το είπε ο Σφατσόλιας. Το ξέχασες;
  - Μαλάκα, δεν διάβασα τίποτα!
  - Πω φίλε, τη γάμησες!

Ένα υπέροχο "τη γάμησες!" (από galoba, 09/11/12)

βλ. και την πουτσίζω, ψωλιάζω κάποιον

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
MXΣ

Συνώνυμο: την πούτσισες

#2
iron

α ρε βράστα, πρόσεχε με τα λινκαρίσματα γιατί θα σου ανατεθεί η μετάφραση όλου του σάητος!!!!! (θα έχεις άξιους βοηθούς τον τζίζ, τον πάτς, τον μουχουσού, τον δεινό, δεν θα είσαι μόνος)

το λανσάρω σαν ιδέα για το νέο σλανγκρ που δεν θα βγει ποτέ.

#3
Vrastaman

Ήδη έχω πιάσει υπεργολαβία, ΜηΧέΣω!

#4
MXΣ

Σε πάω ρε Vrasta, είσαι από τους αγαπημένους μου μόντουλες!