Νεολογισμός-portmanteau των λέξεων ισλαμοφασίστας και σταλίνας. Σταλίνας είναι ο σταλινικός, που μεταφορικά σημαίνει τον ζηλωτή, τον ακραίο. Ισλαμοφασίστας είναι ο ακραίος και υπερορθόδοξος μουσουλμάνος, ο ταλιμπάν. Επομένως ισλαμοσταλίνας είναι ο τέρμα φανατικός Μουσουλμάνος.

Το υπονοούμενο είναι πως η λέξη «φασίστας» έχει θετική σημασία και γι' αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε σχέση με τους (κακούς) Μουσουλμάνους, στους οποίους ταιριάζει μόνο ο χαρακτηρισμός σταλίνας που είναι επίσης εγγενώς κακός.

o όρος «ισλαμοφασίστας» είναι μια ανοησία που δεν σημαίνει τίποτα. Αν δεν σε καλύπτουν οι λέξεις «φανατικός ισλαμιστής» «θρησκόληπτο κτήνος» κλπ. και θέλεις να πρωτοτυπίσεις χρησιμοποίησε τον (επίσης αδόκιμο) όρο «ισλαμοσταλίνας».

(από δεξιό βλόγιον)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Dr. Brute Elves is now known as Dr. Non Sequitur.

#2
Dr. Steve Brule

Κάτσε, πού είναι η ανακολουθία;

Αρχικά ανέφερα και εξήγησα τον ορισμό μου και παρεμπιπτόντως σχολίασα το πως ορισμένοι δεν καταδέχονται να χρησιμοποιήσουν την λέξη φασίστας με αρνητική σημασία.

#3
Vrastaman

Οκεϊκ, βλέπω το σημείο σου. Τα σταλινο- / -σταλίνα και φασισμό- / -φασίστας είναι κάργα γαμοσλανγκοτέτοια, συνδυάζονται με ο,τιδήποτε. Ο γουγλης δίνει επίσης τα φασιστοσταλίνα και σταλινοφασίστας. Αατα.

#4
salina

Αιτούμαι Αλλαγής νικνέιμ, πριν αρχίσετε πάλι τα λολοπαίγνια

#5
Vrastaman

Ισλαμοσαλίνα; Μπουρκώνω μόνο που το σκέφτομαι!

#6
salina

μπρρρρρ! ούτε να το σκέφτομαι

#7
patsis

Νομίζω πως το λήμμα δεν είναι portmanteau αλλά σύνθετη λέξη.