Αρκετά επιθετική γείωση που χρησιμοποιείται σε «διάλογο», για να δηλώσουμε ότι ο συνομιλητής είπε κάτι άκυρο, ή για να προσπαθήσουμε να τελειώσουμε ένα βρις-οφ. Ορισμένες φορές λέγεται και στο πρώτο πρόσωπο «δε φτύνουμε τα μπούτια μας να κάνουμε τσουλήθρα;» σε στυλ απελπισίας- απορίας για το παράλογο της κατάντιας μας τ. «δε γαμιόμαστε λέω γω»- «δε μου τραβάς τα βυζιά να κατεβάσω γάλα» κ.τ.ό.

Το σεξουαλικό υπονοούμενο της έκφρασης είναι, νομίζω, προφανές, ακόμη κι αν διασκεδάζεται με την χαριτωμενίστικη αναφορά στο παιδικό παιχνίδι της τσουλήθρας που προσφέρει ένα τιραμισουρεαλιστικό ζενεσεκουά υπογραμμίζοντας και το παράλογο της κατάστασης, ενώ καίριο για την βρισιά είναι ότι ζητάμε από τον υβριζόμενο να συναινέσει στον εξευτελισμό του με το να φτύσει ο ίδιος τα μπούτια του. Ε αφού θα γαμηθεί που θα γαμηθεί, τουλάχιστον να γίνει με έναν τελετουργικό και αστείο τρόπο που να αναδεικνύει την ατοπία του όλου σκηνικού.

  1. - Αλλά η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι τα ψευτικουλτουριάρικα κοκκινοφασιστάκια που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους πάντα μπαίνουν με ύφος χιλλίων καρδιναλίων να μας διαφωτίσουν« για τα »αγαθά« του κουμουνισμού και τους »ανιδιοτελείς« πρωτεργάτες του... - τι λες μωρη μαλακισμενη;ξερεις ποιος ειμαι και ξερεις αν εχω δουλεψε μια μερα ή οχι;αι φτυστα τα μπουτια σου μωρη να κανουμε τσουληθρα που θα μιλησεις. (Εδώ).

  2. - Γιατι δεν πουλαμε νησια ή ακρογυαλιές;
    - Εγώ λέω να αρχίσουμε να »εξάγουμε« βαγόνια με κόσμο,να αραιώνουμε κι όλας. Κάθε βαγόνι θα συνοδεύεται και απο μια λίστα.
    Αφού φτάσαμε να συζητάμε για πώληση Ελληνικών εδαφών, δέν θα νομίζω οτι θα πειράξει κανέναν και η εξαγωγή ντόπιου »κρέατος«.
    Ρε δε φτύνουμε τα μπούτια μας να κάνουμε τσουλήθρα; (Εδώ).

  3. - Ο gay Ολλανδός ΥΠΟΙΚ που αγαπάει όλες τις φυλές εκτός από τους Έλληνες & ο (αερο)συνοδός του.
    - Βρε παλιόπ@@στα, φτύσε τα μπούτια σου να κάνουμε τσουλήθρα... (Εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία