Φίλοι ναζιάρηδες που τους ενώνουν παλιά δεσμά (χειροπέδες, μαστίγια, νουντσάκου, διάφορα μαύρα δερμάτινα παραφερνάλια) και χόμπι (πάκι μπάτσινγκ, σ(ωματ)οδομισμός, εκδορά μικρών θηλαστικών).

Δεν έχουν ιδιαίτερη έφεση στην σλανγκ, νομίζω;

Βλ. επίσης: ναζός, αυγά, χρυσά αυγά, χρυσαύγουλα, πουστωδία, 88.

Πάσα: ΜΧΣ.

- Ο Άδωνις και ο Κασιδιάρης γνωρίζονται από παλιά, φίλοι αδολφικοί που λένε.
(τσίου, εδώ)

- Ακροδεξιό Αδέξιο Αδολφάτο Σε λίγο θα μυνήσουν τους εαυτούς τους για «ακατάσχετη ακράτεια ήθους», και τον Θεούλι, για «μη ελεγχόμενη βιοποικιλότητα κατά την δημιουργία», (σχέδια, χρώματα, διαστάσεις κτλ)
(εκεί)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
MXΣ

Ευχαριστώ για τα εύσημα! (τι, μόνο «πάσα: MXΣ» ρε!).

Η παραπομπή που βάζεις είναι αρακτά καλή. Μιάς και ανέφερες το «αδολφάτο» και έχοντας στο νού τα «ναζιάρης» και «γκει-μπελίσκος» έχω ακούσει ότι γενικά οι ναζοί με όλα αυτά τα μούσκουλα, τον ύμνο εις το σώμα, τα δερμάτινα, την αρχαιολατρεία, το ότι γενικά οι συγκεντρώσεις τους είναι αρχιδόκαμπος και τέτοια αλλά και κάτι για τα όργια του χίτλερ έχουν κάποιες τάσεις προς την ομοφυλοφυλία τουλάχιστον με την πλατωνική έννοια της «ομορφυλοφιλίας» (αν την ισιώνουν την σβάστικα δεν γνωρίζω). Που στηρίζεται λέτε αυτό;

#2
MXΣ

(disclaimer: όχι ότι έχω τίποτα με τους gay, ίσα-ίσα, απλά είχα διαβάσει μιά ψυχιατρική μελέτη ότι η καταπιεσμένη σεξουαλικότητα, ιδίως αυτή που έχει να κάνει με κοινωνικά ταμπού, όπως η ομοφυλοφυλία ή αμφιφυλία μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα βίας εναντίον του ίδιου του αντικειμένου του πόθου αλλά και η ίδια πράξη βίας είναι στην ουσία μια πράξη ενάντια του «εγώ» το οποίο προβάλλεται στο «άλλο». Οπότε το βγάλσιμο από την ντουλάπα είναι η καλύτερη θεραπεία κάτι σαν τον άλλο που παντρεύτηκε τουρκάλα)

#3
Vrastaman

Εδώ θαρρώ πως αναλύω το φαινόμενο αρκούδως εμπεριστατωμένα (βλ. και τα παραδείγματα). Νομίζω ότι το φαινόμενο οφείλεται κυρίως στον φετιχισμό (στολές, μούσκουλα, shiny boots of leather). Πάντως το βγάλσιμο από την ντουλάπα δεν αποτελεί «θεραπεία», βλ. βορειοευρωπέους ναζούς αργηγίσκους, γκέι μουσικούς (πχ οι Death in June παίζουν με χιτλερικά μοτίβα), κ.ο.κ.

#4
MXΣ

Βράστα, αυτοί που αναφέρεις είναι νεοναζί και ευρωπέοι...

#5
iron

Η Σούζαν Σόνταγκ έχει γράψει το δοκίμιο Fascinating Fascism. Στο μέρος ΙΙ με τίτλο «SS Regalia», μιλάει για τα περί εσενέμ και βίας κλπ. Θα το βρείτε εδώ.

όσο για τους ναζούς με τα ομοφυλοφιλικά τους όργια, ναι, είναι γνωστό ότι επιδίδονταν σε αυτά, αλλά προσοχή!: το πρόβλημα δεν είναι αν έχουμε ή όχι εμείς θέμα με την ομοφυλοφιλία, το θέμα είναι ότι ΑΥΤΟΙ έχουν και τους καταδιώκουν... κάτι σαν το παπαδαριό που την έχει αποτάξει και αφορίσει, αλλά άλλη δουλειά δεν κάνει.

#6
MXΣ

Να προσθέσω, και λόγω σπουδών, ότι οι μελετητές του πρώιμου μοναχισμού θεωρούν ότι προσελκυόταν «εις την έρημον» 4 είδη ανθρώπων: φυγόδικοι εγκληματιές (κάποιοι με τάσεις redemption), ομοφυλόφιλοι και λεσβίες, άτομα με διάφορα είδη διαταραχών -ψυχικών τε και κοινωνικών και άτομα με ακαθόριστα κίνητρα πίστης και αφοσίωσης στην μυστηριακή αγάπη του θείου (που όμως μπορεί να εμπίπτουν στις προηγούμενες 3 κατηγορίες).

Τώρα φυσικά θα μου πεις ότι ρε φίλε που σπούδασες θεολογία γαμώ το σπανάκι μου, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτησις...

#7
Vrastaman

Πολύ σωστή, iron!

#8
Khan

Οι χρυσαυγίτες πάντως χρησιμοποιούν κατά συρροή λεξιπλασίες, λογοπαίγνια και σλανγκοειδείς ύβρεις για να λούσουν τους αντιπάλους τους σε μπλογκ κτλ Ο γούγλης με έβγαζε συχνά στα κατατόπια τους, όταν ψάχνω παραδείγματα, τουλάχιστον παλιότερα.

#9
iron

μεγάλη πίκρα αυτό που λες, και γενικώς όλο το θέμα με κάνει να αναρωτιέμαι ακόμα και ξανά για το κατά πόσον η σλανγκ (μέρος της οποίας είναι αυτά τα λογοπαίγινα), ως ωμή και σκωπτική, είναι κατά βάθος και κατά πλάτος ρατσιστική... θέμα που ανέφερα και στο λήμμα σλανγκ, στην πέμπτη παράγραφο του μέρους 2 του ορισμού. η απάντηση ενδέχεται και να πονάει.

#10
MXΣ

Πάντως Khan δεν χρησιμοποιούν αρχαία...

#11
MXΣ

...μάλλον γαλλικά μιλάν οι αθρώποι. Πάντως μια ετυμολογία του gay είναι ότι προέρχεται από το Γαία (Gea) και σημαίνει Γαίοι, γηγενείς, άνθρωποι απ'αυτή τη Γη όχι οι Κσαίνει, οι Έλληνες. Όπως λένε και οι Γάλλοι, πήγαινε να την δεις με τους Έλληνας, και θα δεις...

#12
sstteffannoss

@ironick: Μα η slang είναι Γλώσσα (νταξ· μέρος αναπόσπαστο κάθε Γλώσσας)! Αφού η Γλώσσα είναι και μέσο αναπαράστασης της εντύπωσης του καθενός για τον Κόσμο, είναι φυσικό επόμενο και να εκφράζει το ποιόν όσων τη χρησιμοποιούν. Άρα ταυτόχρονα ό,τι καλύτερο και χειρότερο σε κάθε περίπτωση.
Σκέφτομαι πόσο εκτός πραγματικότητας και πρακτικότητας (εννοώ σε επίπεδο καθημερινής ζωής / πεζοδρομίου) είναι πολλοί politically correct όροι που γίνεται προσπάθεια να επιβληθούν μέσω των απανταχού ΜΜΕ σε πλήρη αντίθεση με το ολοζώντανο, άμεσο και σπαρταριστό της εκάστοτε λαϊκής slang. Συχνά με το που τους ακούς, το μυαλό σου τρέχει στη slang για να ξεφύγει απ’ την ..ασφυξία.
Και σ’ αυτό εγώ βρίσκω κάτι αληθινό, ergo όμορφο.
Καλά είναι το γλυκό, το αρμυρό ακόμη και το ..ξινό όμως χωρίς το πικρό η γεύση θα ήταν ..λειψή.

#13
iron

ναι, ευτυχώς η σλανγκ δεν χωράει σε ένα και μόνο καλούπι, αυτό είναι η υγεία της.

#14
Khan

Κάτι άλλο που έπρεπε να είχε γίνει είναι ένας σύλλογος υποστήριξης και εύρεσης λύσεων για όσους γεννήθηκαν λίγο πριν το 1933 και έτυχε το όνομά τους να είναι Αδόλφος, οπότε βρέθηκαν μετά σε αδιέξοδο. Ένα από τα μεγάλα θύματα του Hitler ήταν και το μυθιστόρημα Adolphe του Benjamin Constant που λόγω ονόματος καταδικάστηκε στην περιθωριοποίηση...

#15
Vrastaman

Αφού η Γλώσσα είναι και μέσο αναπαράστασης της εντύπωσης του καθενός για τον Κόσμο, είναι φυσικό επόμενο και να εκφράζει το ποιόν όσων τη χρησιμοποιούν. Άρα ταυτόχρονα ό,τι καλύτερο και χειρότερο σε κάθε περίπτωση. sstefffanos Τα είπες όλα, γιατρε' μ.