Η κωλοπετσωμένη και ψιλοσπασμένη πλην καυλιάρα σαρανταφεύγα μιλφού. Το μουνί της μπορεί να έχει αρχίσει να πατινάρει, αλλά η μπογιά της ακόμα μισοπερνάει.

Χλευαστικά, η Ντάμα του αντιπάλου στο σκάκι. Συνώνυμο επίσης τση πουτάνας, σύμφωνα με τον σενσέι Ηλία Πετρόπουλο. Προσφιλής λέξη των Καρκαβίτσα και Τσιφόρου.

Πάσα: HODJAS, deinosavros και malakia (από Δ.Π.)

- Τωρα κολακευεσαι με την 15 χρονια μικροτερη σου που σε θελει ακομα και γαμπρο! Αμα η επομενη ειναι καμμια μισοτριβη ξερεις τι κουρελιασμα θα παθει η ψυχολογια σου ειδικα οταν θα βλεπεις πιπινια να τριγυρνανε γυρω σου;

- Εμάς τι μας ενδιαφέρει αν μια μισότριβη καλλιτέχνης άλλαξε γκόμενο;

- Μυξιάρης. Ζητάει ελεημοσύνη από μια μισότριβη καμπαρετζού με κυτταρίτιδα ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να δεί την καλτσοδέτα της.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

ρε πστ, δεν την έχω καταλάβει αυτή τη λέξη... πασχίζω καιρό τώρα, αλλά δεν... τι μισοκάνει δηλαδή; μισοτρίβει; είναι μισοτριμμένη; κάτι χάνω πάλι...

#2
Khan

Εδώ το δίνει ως μισοτριμμένος, μισοφθαρμένος. Αλλά προκαλούμαι από την Ιρονίκ να πορτοκαλίσω και να πω ότι βγαίνει από το τρίβος = δρόμος, μονοπάτι, και ότι σημαίνει «στου δρόμου τα μισά». Μπα, υπερλόγιον.

Βδγ, έγραψε το «το μουνί έχει αρχίσει να πατινάρει».

#3
MXΣ

Μεσήλιξ; Στα μισά του δρόμου προς τον τάφον; Τριβιτζιλού;

#4
Galadriel

Έχει τρίψει το μισό πιπέρι της διαδρομής κι έχει άλλο τόσο να τρίψει αχαχαχαχ

#5
Vrastaman

Ὁ Μαγουλᾶς, σαρανταχρονίτης, καλοδέματος μὲ τὴν ἀλατζένια ποδιὰ ἐμπρός, ὄχι τόσο γιὰ νὰ προφυλάξῃ τὴ μισότριβη βράκα του, ὅσο γιὰ νὰ δειχθῇ πὼς εἶνε τοῦ χωριοῦ ὁ μοναδικὸς μπακάλης, μὲ τὸ ἕνα πόδι ἐπάνω στὸ γιαπὶ κι ἐπάνω στὸ πόδι τὸ χέρι καὶ στὸ χέρι ἀκουμπισμένο τὸ κεφάλι, ἄκουε μὲ προσοχὴ μεγάλη καὶ γυρίζοντας ἔλεγε καμμιὰ λέξη καὶ αὐτὸς ἐξηγηματικὴ στοὺς ἄλλους. Καρκαβίτσας Ε, υποθέτω σημαίνει μισό-φθαρμένη από την τριβή. Σαν το δίσκο του αυτοκινήτου, όταν αρχίσει να πατινάρει. Θα σε πάει ακόμα, αλλά θα χρειαστεί συνεργείο.

+1, Gala.

#6
MXΣ

Στο λεξικό του Σκαρλάτου του Βυζαντίου «της καθ'ημάς Ελληνικής Διαλέκτου κλπ, κλπ» του 1835, το λήμμα «Μισότριβος, η, ον» λέει: (κυρ. φόρεμα), ημιτριβής, μεσοτριβής, χρηςός (sic). Γαλ. (habit) usé.

Οπότε παλαιότατον, αφού.

#7
Vrastaman

Θα σε πάω ακόμη πιο πίσω, Μουχουχού: εδώκι εκεί.

#8
Vrastaman

Μη ξεχνάμε και το ηδονοτριβείο.