Στην γραφιστική αργκό, το ξεγύρισμα είναι η απομόνωση ενός στοιχείου της φωτογραφίας για να χρησιμοποιηθεί σε άλλη φωτογραφία ή για να δημιουργήσουμε μία νέα σύνθεση.

Η πιο συχνή εφαρμογή ξεγυρίσματος είναι η απαλλαγή από το φόντο, γι' αυτό και ακούγεται και η λέξη ξεφοντάρισμα.

Εφιάλτης του γραφίστα είναι το ξεγύρισμα προσώπου, όταν μάλιστα έχει κυματιστά μαλλιά ή μαλλιά που ανεμίζουν (αν και κάποιοι φαίνεται να μην ιδρώνουν πολύ -βλ 1ο μύδι), κι αυτό γιατί όσο προσεκτικό ξεγύρισμα κι αν κάνει πάντα θα μείνουν σκουπιδάκια που θα τον αναγκάσουν να χρησιμοποιήσει και άλλες τεχνικές (φλουτάρισμα, ελαφριά διαφάνεια των ακραίων πίξελ, πείραγμα στα χρώματα ή τον φωτισμό, χρήση φίλτρων κ.α. ή κόψιμο μέρους των μαλλιών) που όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να χάνει η φωτογραφία την φυσικότητά της.

Παραγγελιά: ironick

- ενθυμούμαι αξέχαστα πρώτη μέρα , πρώτη δουλειά να πρέπει να ξεγυρίσω άπειρες φωτογραφίες με σχολικά είδη σε διάφορα τρελά σχέδια και με διάφορα διακοσμητικά να κρέμονται ....και να διορθώσω προηγούμενα χάλια ξεγυρίσματα που είχε κάνει ...ένας « χειριστήs » photoshop!!!!!!! στη 50η φωτό έβλεπα το πενάκι σα σπαθί , εμένα chief of da clan , ανά φωτό αναβάθμιζα το σπαθί μου στισ 10 άλλαζα πίστα στην 150η τερμάτισα!!!!!.... το παιχνίδι :lol: (απ' εδώ)

- Μια από τις πιο δύσκολες εργασίες στο Photoshop είναι η επεξεργασία και το ξεγύρισμα μιας ανθρώπινης φιγούρας με μαλλιά με σκοπό την μεταφορά της σε άλλο φόντο. (απ' εκεί)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Σωστή, απορώ που δεν το είχες βάλει ήδη, μας πιάσανε αδιάβαστες στα σεμινάργια.

#2
iron

μπράβο ρε σάλλυ!!!!! δεν το περίμενα τόσο σύντομα!

#3
horeutakis

βέβαια η δύσκολη και επίπονη αυτή τεχνική έχει απλουστευθεί πάρα πολύ με το Photoshop Touch, δες εδω

#4
salina

Αμ δεν τόξερα βρε γκαλά ότι είναι άγνωστη λέξη... αν δεν μούλεγε η άιρον να το ανεβάσω δεν θα μου πέρναγε απ το μυαλό.
Εσύ τι σεμινάργια κάνεις; να τα αφήσεις και θα σου κάνω εγώ ιδιαίτερα

@Αιρον, είχα εχθές δύο επιλογές: ή θα ξεγύριζα φωτογραφίες ή θα έγραφα τον ορισμό. Προτίμησα την θεωρία από την πράξη :-Ρ

@ χορευτάκης Πολύ καλό το βίντεο. Σαν το extract θα έλεγα αλλά το έχει πάει κι ένα βήμα παρακάτω -βοηθάει φαντάζομαι πολύ και η γραφίδα.

#5
iron

μα την άκουγα ρε παιδιά να μου λέει και να μου ξαναλέει «Θα την ξεγυρίσω την φωτογραφία» και μια και δυο και τρεις... ώσπου ο μπανέξυπνος μυαλός μου εσκέφθη: «Χμ... μάλλον δεν εννοεί ότι θα της δώσω μια της φωτογραφίας να μάθει» (γιατί είναι αλήθεια πως δεν μας καθόταν αυτή η φωτο για την δουλίτσα που κάναμε η σάλλυ και γω) και συνεχίζει η σοφή μου σκέψη: «... μάλλον πρόκειται για καμιά λέξη επαγγελματικής αργκούς (σικ)» και τότε την ρωτάω, κοιτάζοντάς την στα μάτια: «Τι εννοείς ΄ξεγυρίζω';» και μου εξηγεί με αθώο βλέμμα... Και της έκανα την δέουσα επίπληξη, ότι δηλαδή κακώς κάκιστα δεν την έχει βάλει αυτή τη λέξη στο σλανγκρ... Και σημείωσε στο χαρτάκι της «να βάλω τη λέξη στο σλανγκρ» (ή κάπως έτσι) και σήμερα το πουρνό μπαίνω να δω το σάη και τσουπ! είδα! ε, και μάθατε και σεις. μάθατε και όλα τα ντεσού (όχι όλα, τεσπα αυτά που έπρεπε).

#6
patsis

Τιιιι φωτογραφία;...

#7
iron

ένα γυμνό μωρέ...

#8
patsis

Α, οκ.

#9
deinosavros

@ Σαλίνα : Ε, αφού πήρες μπροστά πήγαινε εδώ (σχόλιο αφεντομουτσουνάρας μου 17/7/12), κοίτα το λίνκι και στρώσου στη δουλειά.

(χσιαααακ.....χσιάαακ)

#10
salina

Α, ρε δείνε τι μούκανες! Μάλλον για ομπρέλα θα το πάω, αλλά θα αργήσει.

#11
Vrastaman

Άψογη! Άντε ας ανεβάσουμε όλοι την επαγγελματική μας σλανγκ, όσο έχουμε επάγγελμα. Το ίδιο και οι άνεργοι, έχει κι εκεί πολύ πράμα.

@ deino - στος!

#12
salina

ε, και οι άνεργοι τα περασμένα μεγαλεία αναπολούμε... ας είναι καλά κάποιοι φίλοι που μας χώνουν και ξεμουδιάζουμε

#13
deinosavros

(εγώ πάω σε κάνα άλλο λήμμα να δω τι ζημιά θα κάνω και από ποιόν άλλον θα μαζέψω τις χριστοπαναγίες μου)

#14
patsis

Συγγνώμη, τι γυμνό;

#15
iron

επιμένεις εσύ...

αντρικό γυμνό, να.

#16
salina

άντε ρε! αγοράκι είναι; και επειδή δεν θα μας αφήσει αν δεν την δεί, νάτηνα

:-ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

#17
Vrastaman

#18
salina

Αντιγράφω (ξανά) από εδώ

- δάσκαλε για τα μαλλιά τι παίρνεις ;

- παίρνεις το πενάκι για τα μαλλιά ( command option H - απ' το Hair) άμα έχει και μπούκλες πατάς και το space

- και δάσκαλε για τα μουστάκια ποιό χρησιμοποιείς ;

- για τα μουστάκια το πενάκι για τα μουστάκια ( command option Μ - απ΄το moustache) άμα το μιστάκιο είναι τσιγκελωτό, πατάς και TAB.

- και για το μ...

ΧΡΑΑΑΑΠ ! (σφαλιάρα)

- Να πάει να κάνει αποτρίχωση ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΕ (άι σιχτίρ)

#19
patsis

Ο φίλος στην φωτό ή προσπαθεί να πιάσει καλό σήμα, ή είναι ο κυνηγός και τον τσάτισε ο Σβαρτσενέγκερ, ή κάτι του κάνατε και γούσταρε.

#20
xruxru

- Ρε φίλε, έχω μπλέξει με χαμαλοδουλεία. Έδειξα στον πελάτη κάτι εικόνες, του άρεσαν, αλλά θέλει να φύγει το background. - Γιατί δε διάλεξες εικόνες με πλακάτο backgroud; - Ε, τις είδα εκεί, μου άρεσαν, δεν το'ψαξα. - Όποιος βαριέται να το ψάξει, πέντε μέρες ξεγυρίζει.