Συνώνυμο του μπάρμπα-Μπρίλιου όταν οδηγούμε αυτοκίνητο ή άλλο όχημα. Λόγω της εκνευριστικά χαμηλής ταχύτητας σου τα κάνει τσουρέκια, σε γκαστρώνει κλπ. Εξού και το όνομα Γκαστρόπουλος.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε κάθε άλλη περίπτωση που βιαζόμαστε ή βαριόμαστε και ο άλλος μας πρήζει τον πούτσο.

  1. (Στη κίνηση σε ώρα αιχμής)
    - Τι θα γίνει ρε Γκαστρόπουλε! Θα ξεκινήσεις καμιά φορά; Δύο φανάρια χάσαμε με τη μαλακία που σε δέρνει!

  2. (Δύο φίλοι παίζουν σκάκι και ο ένας μελετάει αρκετή ώρα την επόμενη κίνησή του)
    - Άντε ρε Γκαστρόπουλε! Αποφάσισε! Έκανα οκτάδυμα!
    (Υπάρχει σαν λήμμα το τελευταίο;)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
spapakons

Παράκληση σε όσουν οδηγούν, να μην γίνοται ΠΟΤΕ Γκαστρόπουλοι. Δεν φαντάζονται πόσο εκνευριστικό είναι να βιάζεσαι να φτάσεις π.χ. σε προμηθευτή γιατί μετά κλείνει, να καίγεσαι, και ο άλλος μπροστά στην καρακοσμάρα του με 40! Το «είμαι νέος/νέα και φοβάμαι» ΔΕΝ είναι δικαιολογία (ειδικά όταν οδηγεί στην αριστερή λωρίδα!) Υποτίθεται ότι μετά τον ένα χρόνο (όταν βγάλεις το Ν) έχεις πάρει το κολάι και πας πιο νορμάλ, όχι σαν κότα. Αν παρ' όλ' αυτά υπάρχει κάποιος/κάποια που ακόμα φοβάται και πάει σιγά, παρακαλείται θερμά να αποφεύγει να οδηγεί σε ώρες αιχμής. Και αγχώνεται περισσότερο, και ταλαιπωρείται και ταλαιπωρεί όλους τους άλλους. Άσε που είναι η ΠΙΟ ακατάλληλη στιγμή για εξάσκηση! Για να εξοικειωθείτε με το αυτοκίνητο και να ξεπεράσετε τους φόβους σας πρέπει να μην αγχώνεστε, και δεν εννοώ να σπάτε τα αρχίδια των άλλων στην κίνηση και να μην σας ενδιαφέρει! Εννοώ να οδηγείτε σε ήρεμους δρόμους και σε ώρες ΜΗ αιχμής ώστε και να μην ενοχλήτε κανέναν και να είστε ασφαλείς σε περίπτωση λάθος χειρισμού.

Ευχαριστώ πολύ εκ μέρους όλων των ταλαιπωρημένων οδηγών για την κατανόηση. Καλά Χριστούγεννα!