Από τη λέξη τρολ ή τρολλ ή troll: εκείνος ο τύπος χρήστη του Internet που μονίμως διαφωνεί, συχνά διαστρεβλώνει το θέμα, είτε με χιούμορ που σπάει κόκαλα, είτε με προκλητικές ή άσχετες με το θέμα κουβέντες... αυτό λοιπόν είναι το λεγόμενο Trolling.

Ουσιαστικά ο σκοπός του φίλου μας του τρολλά, είναι από το πιο απλό, να σου σπάσει τα νεύρα μέχρι να... θα σου δώσω παράδειγμα παρακάτω...

Το πιο κλασικό παράδειγμα τρολιάς ήταν αυτό με τον Πατέρα Παϊσιο...
Ο τολμηρός τρολάς συνέταξε μια... ας πούμε ανακοίνωση / ανάρτηση σε site της εκκλησίας. Στην ανάρτηση έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι έπαιρνε ναρκωτικά και άλλα διάφορα και ότι του «έδειξε» τον δρόμο.

Εεε αυτό, εντέλει, πήρε τεράστιες διαστάσεις, μιας και αργότερα αποκάλυψε ο ίδιος, μέσω της διάδοσης της τρολιάς αυτής στο Facebook και αλλού..

(από Khan, 28/01/13)Νομίζω ότι ο εν λόγω γέρων ήταν που υποστήριξε ότι το πρώτο τρολ είναι ο Θεός. (από Khan, 28/01/13)

βλ. και τρολ, τρολάρω, τρολιάζω

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Ωραίος!

#2
vikar

Μία συναφής, αλλα σαφώς διαφορετική χρήση του τρολιά, που έχω δεί, ομολογώ, μόνο στο ιστολόι του κυρ-σαράντ, είναι ας πούμε η «διαδικτυακή παρωδία»:

Ένα… διδακτικό βιντεάκι κυκλοφορεί στη μπλογκόσφαιρα με τον τίτλο How to correctly pronounce popular Greek phrases, πώς να προφέρετε σωστά μερικές συχνά χρησιμοποιούμενες ελληνικές φράσεις -αλλά «σωστά για ποιον»; Αναρωτιέμαι αν πρόκειται για τρολιά ή αν στα σοβαρά νομίζει κάποιος ότι το «τάι κανέτε» και τα άλλα είναι η σωστή προφορά. (πρόσφατο σχετικά παράδειγμα, απο δώ)

Το λέει έτσι ο κυρ-σαράντ, και στο μεταξύ τό 'χουν πάρει κι' άλλοι σχολιαστές του, αλλα δέν το έχω δεί πουθενά αλλού, απ' ότι θυμάμαι, μ' αυτήν την έννοια. Τό 'χει συναντήσει κανένας άλλος αλλού, εκτός απο Σαραντάκο;

#3
vikar

Βέβαια, τώρα που το ξανακοιτάω, και το παράδειγμα του δικού μας ορισμού επάνω αλα Σαραντάκος είναι, παρόλο που στον ορισμό άλλα αφήνει να εννοηθούν.

#4
σφυρίζων

Ίσως να χάνω κάτι, αλλά κττμγ πρόκειται για μια από τις συνηθέστερες χρήσει; του όρου.

#5
soulto