Αναφορά στην εικαστική αισθητική των κινηματογραφικών οδοιπορικών εκδίκησης του ωτέρ Κουέντιν Ταραντίνο.

Οι εμμονές και επιρροές του Ταραντίνο περιλαμβάνουν το γαλλικό νέο κύμα, τα σπαγγέτι γουέστερν του Λεόνε, σπλατεριές τ. grindhouse, τζαπανάκια του Κουροσάβα, ταινίες blaxploitation και πάσης φύσεως περιθωριακές καλτιές των εξήνταζ και εβδομήνταζ. Το αίμα πάντα ρέει άφθονο, το χιούμορ είναι μαύρο, οι διάλογοι μένουν διαχρονικοί και οι μουσικές επιλογές προσεγγίζουν σε εκλεκτισμό εκείνες του Κιούμπρικ.

Μερικές εκσλανγκευμένες ταραντινιές: γουίνστον γουλφ, γουόκ δη ερθ, η αράχνη έπιασε δυο μύγες, κιλ μπιλ, να συνεχίσουμε εδώ ή στη στενή;

χ. Το Django είναι μια Ταραντινιά. Εχει τους γνωστούς χαοτικούς διαλόγους, τη γνωστή θεαματική βία, τη γνωστή πίστη στο κινηματογραφικό είδος που αντιγράφεται ή αναλύεται - ανάλογα πως το βλέπει κανείς. Εχει τις γνωστές ερμηνείες, την γνωστή κατακρεούργηση των κλισέ, τη γνωστή αποθέωση της παιδικής μνήμης.

χ. αδοξοι μπασταρδοι ταραντινια η τη λατρευεισ η τη μισεισ χωρισ κανενα βαθυτερο νοημα αλλα εχει γελιο η υποθεση: το 40 ενασ αμερικανοσ εχει μια ομαδα εβραιων και προσπαθει να σκοτωσει οσο περισσοτερουσ γερμανουσ γινεται το σεναριο ειναι καταπληκτικο εχει δραση και σημεια που βγαζει γελιο

χ. Ο Gaslamp επέστρεψε με έναν full ταραντινιά electro psychedelic prog δίσκο καλό σε γενικές γραμμές αλλά ελαφρώς φλύαρο σε σημεία, ενώ ο Lotus, κουστουμάρετε, γίνεται πιο σοφιστικέ και δημιουργεί έναν πιο εκλεπτυσμένο ας πούμε ήχο.

Δες και -ιά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Ωραίοςςς1
Δεν έχω χάσει καμιά Ταραντινιά, από το Four Rooms και μετά, με τελευταίo το Djungo.

#2
Slowthemuchoil

Πολύ καλό λήμμα, αλήθεια ποια θωρείτε την μεγίστη ταραντινιά;

#3
σφυρίζων

Το Pulp Fiction.-

#4
σφυρίζων

Υπάρχουν και φοβερές ταραντινιέςπου δεν έχει σκηνοθετήσει per se ο Ταραντίνο, αλλά συμμετέχει με το Α ή Β τρόπο (πιχί From Dusk Till Dawn)

#5
Slowthemuchoil

Συμφωνώ –χαντερπερσέντ- για το Pulp Fiction, και τι καταπληκτικοί διάλογοι, η χαρά του αγλοσλάνγκου. Παρόλα φτά το Jackie Brown βρίσκεται στο μεταίχμιο του να τεθεί εκτός ορισμού ταραντινιάς, καθότι ήταν λιτλ φόλα… παρά το δυνατό cast.

#6
σφυρίζων

Χρόνια μετά και ακόμα γελάω με την σουρεαλ ανατροπή όπου κάποιος ρέντνεκ χλιμίτζουρας σοδομίζει τον Μαρσέλλους.

Άσχετο, αλλά λόγω νικ νομίζω ότι θα εκτιμήσεις αυτό.