Άλλο ένα ουτοπικό τοπωνύμιο της ελληνικής επαρχίας, όπως και τα Δρυμίκλανα, τα Σέκλανα, τα Τζιβιτζιλοχώρια, η Κωλοπετεινίτσα, το Λέτσοβο και το Κουραδόκαστρο.

Εν προκειμένω μιλάμε για απομακρυσμένο χωριό της υπαίθρου, του οποίου όμως οι κάτοικοι διάγουν πολυτελέστατο βίο κυκλοφορώντας θηριώδεις τζιπούρες Porsche Cayenne μες στα παραδοσιακά στενοσόκακα και τους επαρχιακούς δρόμους. Ο λόγος φέρεται να είναι ότι παντελόνιασαν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις μετατρέποντάς τες σε τζιπ, γιατί μπόρεσαν (με διάφορα τερτίπια και την ανοχή του κράτους). Σε περίοδο μετα-μεταπολίτευσης τα καγιενοχώρια αποτελούν ακόμη μία απάντηση μεταξύ πολλών στο υπαρξιακό ερώτημα «γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε». Η έκφραση μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικά για χλιδαία φαινόμενα βλαχοκυριλοσύνης.

1. Άρμα: To... Καγιενοχώρι της Θήβας (και της φοροδιαφυγής).
Πηγαίνεις στο μικρό χωριό Άρμα κοντά στη Θήβα και είναι σαν να έφτασες στο... Μόντε Κάρλο. Αυτή την σουρεαλιστική εικόνα αντίκρυσαν άνδρες του ΣΔΟΕ που επισκέφτηκαν την περιοχή πριν λίγους μήνες. Η επίσκεψη δεν ήταν χωρίς λόγο. Αυτοκίνητα πολυτελείας, άνω των 3.000 κυβικών κυκλοφορούσαν συνέχεια, ενώ παντού υπήρχε η αίσθηση άνεση και πλούτου.
To συμπέρασμα που έβαλαν οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ, είναι ότι αγρότες καταχράζονται τις επιδοτήσεις για να διάγουν πολυτελέστατο βίο με όλες τις ανέσεις γι' αυτούς και τις οικογένειές τους.

  1. Στα καγιενοχωρια δεν είχαν πρόβλημα να διπλοδηλωνουν για τις επιδοτήσεις. Δεν ήταν κλεψιά. Η απλή δήλωση κ φορολόγηση απο το κράτος είναι όμως. (Από το τουίτερ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
σφυρίζων

Πούστη άντρα, με πρόλαβες!

#2
Khan

Και όμως, από την Πορσεπαίδεια μαθαίνουμε ότι τα Καγιέν αποτελούν εξαιρετικά τρακτέρ!

#3
Khan

Άλλωστε πρόκειται για πράξη ευρωαλτρουισμού: αντί να ενισχύσεις με τις επιδοτήσεις την γεωργία σου, ενισχύεις την αυτοκινητοβιομηχανία των εταίρων μας Γερμανών.

#4
HODJAS

Quiz:

Πώς λέγεται αυτός που βάζει σ' ένα τσουβάλι:

α. Ένα λαό/έθνος ή/και
β. Μια κοινωνική/οικονομική τάξη ή/και
γ. Ένα επάγγελμα/επιτήδευμα ή/και
δ. Κάποια-ες τοπική-ες κοινωνία-ες ή/και
ε. Μια εθνοτική ομάδα ή/και
στ. Άλλο

Αυτοσχεδιασμοί-συνδυασμοί ελεύθερα.

#5
σφυρίζων

Για τους σκοπούς λημμάτων σαν κι αυτό, θα τον έλεγα απλά καταγραφέα της ζωντανής σλανγκ.

#6
Khan

Ευτυχώς είμαι τόσο κορεκτίλας ώστε έβαλα τον ορισμό σε πλάγιο λόγο «φέρεται να είναι» και «αποτελούν απάντηση στο ερώτημα», οπότε είναι σαφές ότι ως λημματογράφος δεν παίρνω θέση απέναντι στο δίκαιο ή όχι μιας υπαρκτής έκφρασης. Από εκεί και πέρα η απάντησή μου στο κουίζ είναι «νταλάρας» (με κίνδυνο να βάζω σε έναν τσουβάλι έναν επώνυμο τραγουδιστή και μια ευρύτερη νοοτροπία).

#7
σφυρίζων

Τα κουγιενοχώρια βρίσκονται αν δεν απατώμαι στον Αρχιδόκαμπο.

#8
σφυρίζων

Άπντεη από τα άλλοτε κραταιά Καγιενοχώρια.

Από έγκυρες πηγές πληροφορούμαι ότι οι τοπικοί ήρωες, μη μπορώντας πλέον να συντηρήσουν τα Καγιέν τους, τα καίνε ή τα θάβουν (κυριολεκτικά μετατρέποντας τον Θεσσαλικό Κάμπο σε απέραντο καγιενοταφείο) και στη συνέχεια απαιτούν αποζημείωση από τιν ασφαλιστική.

#9
σφυρίζων

(την)