Χρησιμοποιείται για να τονίσουμε την αναξιοπιστία των λεγομένων κάποιου. Το γνωμικό αυτό του λαού μας, αναπαράγει το κλισέ (που παρεμπιπτόντως καταδικάζουμε) ότι η αξιοπουστία είναι αντιστρόφως ανάλογη της αξιοπιστίας και ότι οι πόρνες που κλαίγονται για την κακή τους κατάσταση δεν πρέπει να λαμβάνονται στα σοβαρά, γιατί αλλιώς θα είχαν αλλάξει επάγγελμα (λέμε τώρα) ή δεν θα είχαν εισέλθει σε αυτό ιν δε φερστ πλέης.

Η φράση πάντως επεκτείνεται και σε άλλους συμπολίτες μας που είναι καθ' έξιν ή κατ' επάγγελμα αναξιόπιστοι, όπως λ.χ. οι πολιτικοί με τις προεκλογικές υποσχέσεις ή προγραμματικές δηλώσεις, αυτοί που κάνουν καταθέσεις ψυχής σε ριάλιτι σόουζ ή στον μικροκύκλο τους και λοιποί καζαντζίδηδες.

Πάσα (Δ.Π.): perketis.

  1. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΟΥΣΤΗ....ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ -ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ. Σήμερα θα δούμε αν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ ,ότι λένε το πιστεύουν. (Εδώ).

  2. μην πιστευεις πουστη λογια και πουτανας μοιρολογια....δεν μας χεζεις ρε μανταμ που για τα φραγκα τον παιρνεις δεξια και αριστερα!! (Εδώ).

  3. Μη πιστεύεις πούστη λόγια και πουτάνας μοιρολόγια, πόσο μάλλον όταν ο πούστης μιλάει πολύ. (Εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Παπαντώνης

Μεγάλη κουβέντα είπες, αδερφέ.

#2
σφυρίζων

Σπεκ!

#3
Khan